StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Таку хрустку картоплю ви ще не куштували: шеф-кухар розкрив простий секрет

17 листопада 2023, 04:00
Шеф-кухар Гаррісон Вебб поділився в TikTok своїм секретом приготування "найкращої" хрусткої смаженої картоплі - і шанувальники були в захваті.
Таку хрустку картоплю ви ще не куштували: шеф-кухар розкрив простий секрет
Як приготувати хрустку картопю в духовці - шеф-кухар розкрив секрет / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Шеф-кухар став вірусним після того, як поділився, як приготувати "найкращу" хрустку картоплю за допомогою кількох простих кроків. Його простий у виконанні рецепт став хітом серед шанувальників, а дехто навіть назвав його "божественним".

Талановитий гурман Гаррісон Вебб поділився в TikTok відео, в якому показав, як приготувати ідеально хрустку картоплю з ніжним смаком, яка ідеально підійде до смаженої вечері. Кліп став величезним хітом серед шанувальників, зібравши понад 6,8 мільйона переглядів в Інтернеті, пише Mirror.

Гаррісон починає свій урок з того, що бере жменю картоплі та розрізає її на четвертинки. Він кладе їх у миску і промиває під холодною водою, доки вода не стане прозорою, а не "каламутною". Потім він додає роздавлений часник, гілочку розмарину, трохи солі та перцю, а тим часом вмикає духовку на 180 градусів.

відео дня

Потім кухар додає п'ять столових ложок гусячого жиру у форму для запікання і ставить її в духовку, щоб розігріти. Він також відварює картоплю, поки вона не стане м'якою.

Потім він промиває картоплю, що розмокла у воді, і радить: "Видаліть гілочку: "Позбудьтеся гілочки і відкиньте її на великий друшляк. Висипте її на велику тарілку і дайте їй висохнути протягом п'яти хвилин".

Гаррісон кладе висушену картоплю на тарілку і дає їй "просохнути" приблизно п'ять хвилин, після чого додає її на тацю з гусячим жиром, переконуючись, що кожна картоплина повністю покрита.

Ставлячи картоплю в духовку, шеф-кухар каже: "Ми будемо діставати її кожні 30 хвилин". Поки картопля в духовці, він починає готувати розмаринову сіль. Він розтирає столову ложку розмарину зі столовою ложкою солі, а також додає цедру з половини дині. Він стверджує, що це підніме смак страви на "новий рівень".

Гаррісон не забуває діставати картоплю кожні 30 хвилин, щоб переконатися, що вона хрустка зовні і не підгоріла. Він пожартував: "Скільки разів я кажу "картопля"? Збережіть цей рецепт смаженої картоплі на Різдво".

Як смажити картоплю, щоб вона вийшла хрустка - дивіться відео:

@harrisonwebb97 How many times do I say potatoes? Save this roast potato recipe for christmas? 2kg Maris Piper or King Edward potatoes 5 Tbsp Goose fat 2 Rosemary sprigs 2 Garlic cloves, crushed Lemon Rosemary Salt 1 Tbsp Rosemary, freshly chopped 1 Tbsp Maldon salt Zest of ½ a Lemon • Preheat the oven to 180ºC/350ºF. • Peel and quarter the potatoes (or halve smaller ones). Wash them under running water to remove the starchy residue until the water is clear. •Salt the cold water, add rosemary sprigs and crushed garlic, and simmer for 15-20 minutes until soft. •Pour goose fat into a roasting tray. Drain and roughen the potatoes in a colander. Let them cool for 5 minutes, then coat them evenly in the hot fat using a large spoon. • Roast for 1hr 30 minutes, turning every 30 minutes. • Make rosemary-lemon salt by combining rosemary and salt in a mortar and pestle, adding lemon zest at the end. • Remove the potatoes from the oven, drain on kitchen towels, and generously sprinkle with rosemary-lemon salt. Note: any recipe that says they only need to be in for 40-50 minutes are never going to be crispy enough. I keep them in for a minimum of 1/1hr30mins #roastpotatoes#foodtok#christmascountdown#easyrecipes#fyp#cookingtips♬ original sound - Harrison Webb

Шанувальники похвалили його рецепт в Інтернеті, сказав один з його підписників: "Вони виглядають приголомшливо", в той час як інший прокоментував: "Омг, вони виглядають божественно". Ви можете замінити гусячий жир рослинною олією, наприклад, соняшниковою. Насправді вони вийдуть хрусткішими.

Вам також буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти