StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Десерт, що поверне в дитинство: як приготувати домашню халву дуже швидко і просто

24 липня 2024, 17:13оновлено 26 липня, 16:12
325
Лише трішки часу буде потрібно для того, щоб вийшов надзвичайно простий і смачний домашній десерт.
Халва, Евгений Клопотенко
Як приготувати домашню халву/ колаж: Главред, фото: скрін

Щоб порадувати себе чимось солоденьким, можна власноруч приготувати домашню халву. Про те, як роблять халву і які інгредієнти для цього потрібні, розповів відомий український кухар Євген Клопотенко.

Радимо також прочитати матеріал: Скільки потрібно варити раків: важливі правила, які варто знати перед приготуванням

Для приготування домашньої халви потрібні всього 3 інгредієнти – соняшникове насіння, цукор і вода. А якщо наприкінці приготування додати каву, то вийде кавова халва.

Інгредієнти для приготування халви:

  • 250 г соняшникового насіння соняшнику (очищеного)
  • 150 г цукру
  • 50 мл води
  • 1 ст. л. меленої кави

Потрібно взяти очищене соняшникове насіння, підсмажити його і дуже гарно перебити у блендері. Але перед цим потрібно буде зробити сироп, яким потрібно буде залити насіння після перебивання у блендері.

Для сиропу потрібно буде 150 г цукру засипати у 50 г води, поставити на середній вогонь і варити 10 хвилин, щоб сироп загуснув.

Зернята після подрібнення у блендері перетворяться у мокру крихту. До неї потрібно додати готову карамель і добре перемішати.

Далі потрібно взяти форму, застелити її пергаментом і викласти туди халву, поки вона ще не застигла. Накрити зверху пергаментом і добре притиснути зверху, щоб вона утрамбувалася. Після цього залишити халву приблизно на годину в холодильнику або іншому холодному місці для охолодання.

Щоб зробити халву з кавою, потрібно посипати готову вже охолоджену халву зверху ретельно змеленою кавою.

"Я не хочу, щоб смак кави у халві був занадто сильним, тому додаю так. Якщо ви хочете, щоб смак кави був більш інтенсивним, то додавайте відразу всередину. Що важливо – якщо ви зробили халву, а вона занадто сильно розсипається, то швидше за все ви занадто повільно змішували карамель і вона почала розсипатися. Це такий тоненький момент між температурою карамелі й тим, як ви змішуєте її вже в ємності. Тому якщо готова халва сильно розсипається, це означає, що карамель була занадто холодна, а якщо халва не розсипається, а пружна, це означає, що карамель була занадто гаряча. Це такий тоненький момент, який ви зрозумієте, коли самі зробите халву – по іншому пояснити це дуже важко", – зазначив Клопотенко.

Дивіться відео про те, як приготувати домашню халву:

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти