StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Секрет розкритий: для чого потрібні маленькі чорні крапки на лобовому склі

19 січня 2024, 16:55оновлено 20 січня, 11:22
Фрітта переслідує естетичні цілі, створюючи візуальний бар'єр, а також допомагає уникнути оптичних спотворень.
Секрет розкритий: для чого потрібні маленькі чорні крапки на лобовому склі
Що за чорна сітка на лобовому склі / Колаж Главред, фото АвтоВзгляд, freepik

Виявляється, ці маленькі чорні точки на лобовому склі служать не тільки для естетичних цілей. Експерти розповіли, що вони відіграють важливу роль в управлінні автомобілем. Автомобілісти були приголомшені, дізнавшись, для чого насправді потрібні маленькі чорні точки на лобовому склі автомобіля, пише Mirror.

Приємно знати, що автомобіль має зручні кнопки та функції, що полегшують життя, але багато людей не знали, що малюнок на лобовому склі насправді служить життєво важливою метою.

Що означають точки на лобовому склі

Вони називаються "фрітта" або "матриці точок", і їх можна знайти по краю лобового скла поруч з чорною емаллю - і експерти з лобового скла Autoglaze кажуть, що ця особливість не помічається водіями.

відео дня

Можливо, вам буде цікаво: Ви дуже здивуєтеся: трюк з котячим наповнювачем запобігає запотіванню скла в авто.

Експерти пояснили, що чорні точки насправді допомагають рівномірно розподілити температуру, щоб зменшити оптичні спотворення або лінзування.

"Це відбувається, коли смуга фрітти (суцільна чорна смуга) нагрівається набагато швидше, ніж лобове скло, створюючи оптичні спотворення, які роблять прямі лінії вигнутими або вигнутими всередину до центру", - пояснили вони.

Точки допомагають зменшити це явище, а це означає, що водій дійсно може бачити через лобове скло, розсіюючи тепло і рівномірно розподіляючи його.

Макс Авто Гласс також поділився, що чорні точки життєво важливі для утримання лобового скла в приклеєному стані. Він сказав: "Вони забезпечують більш шорстку поверхню для прилипання клею-герметика, оскільки ця частина лобового скла є точкою контакту між склом і рамою автомобіля. Це допомагає забезпечити міцне зчеплення клею по всьому периметру лобового скла для його надійної фіксації".

Обидва експерти також розповіли, що фрітта переслідує і естетичні цілі, створюючи візуальний бар'єр, так що чорна емаль і точки не дозволяють водіям побачити клей уздовж рами лобового скла, створюючи більш полірований вигляд.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти