StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ось чому насправді собаки їдять траву: лікар розкрив секрет поведінки псів

19 січня 2024, 14:30оновлено 20 січня, 16:55
2042
Главред з'ясував, чому собаки можуть їсти траву та до яких наслідків для здоров'я чотирилапих улюбленців це може призвести.
Ось чому насправді собаки їдять траву: лікар розкрив секрет поведінки псів
Чому собака їсть траву - лікар розкрив секрет поведінки псів / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Мабуть, однією з найбільш обговорюваних і незвичних "закусок", які люблять собаки, є їхній періодичний потяг до трави. Всупереч поширеній думці, схильність вашого собаки до жування трави не обов'язково означає, що його може знудити, але може свідчити про загальний стан здоров'я та благополуччя вашого улюбленця.

Існує безліч причин, чому ваш собака може погризти траву на галявині перед будинком. Вони можуть варіюватися від доброякісних (нудьга) до тривожних (розлад шлунку).

Чому собака їсть траву?

За словами лікаря Клейтона Грінвея, однією з причин, чому тварини роблять це, є те, що вони відчувають розлад їхнього шлунку або кишечника. Про це він розповів у відео в YouTube.

"Якщо ваша собака часто їсть траву, зверніть увагу на такі причини. У них може бути щось у травному тракті, що дратує їх, наприклад, паразити. Тож ви можете взяти зразок калу та віднести його ветеринару, щоб переконатися, що цього не відбувається. Ви також можете перевірити їжу, якою ви годуєте свого собаку. Там може бути інгредієнт, який викликає розлади шлунково-кишкового тракту вашої собаки", - наголошує лікар-ветеринар.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про поведінку собак, рекомендуємо наш матеріал: Чому собаки лижуть руки: що хочуть сказати домашні улюбленці.

Дивіться відео про те, чому собака їсть траву:

Про причини, чому собаки відчувають потребу їсти траву, було висловлено багато припущень і розроблено безліч гіпотез, але єдине, з чим погодилися, - це те, що не існує однієї єдиної причини, робить висновок експерт із захисту тварин Джозі Ф. Тернер.

  • Найпоширеніша теорія - хоча й не обов'язково правильна - полягає в тому, що собаки їдять траву та інші трави для детоксикації організму або для полегшення шлунково-кишкових проблем. Згідно з цією теорією, споживання трави викликає у собак блювоту і, таким чином, позбавляє організм від токсинів, які спричиняють дискомфорт. Хоча в деяких випадках це може бути правдою, проблема з цією теорією полягає в тому, що не всі собаки блюють після поїдання трави.
  • Інша альтернативна пропозиція полягає в тому, що собаки прагнуть отримати клітковину, необхідну їм для поліпшення травлення. Це особливо допомогло б собакам, у раціоні яких недостатньо клітковини, а також тим, хто харчується виключно собачим кормом та іншими сухими продуктами промислового виробництва.
  • Нарешті, є собаки, які, здається, просто люблять їсти траву. Цілком можливо, що деяким собакам подобається смак трави і вони отримують задоволення від її поїдання. Це майже як невелика закуска.

Чому поїдання трави собакою може бути шкідливим?

Однак існують ситуації, в яких поїдання трави може бути шкідливим для вашого собаки. Експерт AnimalWised із захисту тварин Джозі Ф. Тернер наголошує, що якщо газон був оброблений пестицидами, гербіцидами або добривами, його споживання може бути шкідливим і навіть смертельним для собаки. Саме тому на ринку доступне насіння трави, безпечної для собак, яке ви можете посадити в невеликий вазон, коли ваша собака відчує бажання поїсти її.

"З іншого боку, якщо ваша собака їсть траву дуже регулярно, рекомендується звернутися до ветеринара для загального огляду. Можливо, у собаки є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, або ж варто змінити раціон. Якщо, окрім поїдання трави, ваша собака часто блює, необхідно терміново відвести її до ветеринара", - вказує експерт.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти