StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як повернути дружину: психолог назвала 5 головних кроків

18 січня 2024, 20:17оновлено 6 лютого, 16:17
Психолог дала дієві поради, які допоможуть відродити сім’ю навіть після розлучення.
Муж и жена
Як повернути дружину/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Якщо чоловік після розставання або навіть розлучення з дружиною хоче повернути її, йому варто звернути особливу увагу на кілька питань. Але в першу чергу потрібно зрозуміти найважливіше: відроджувати сім’ю має сенс лише у тому разі, якщо у чоловіка ще живе відчуття кохання до дружини і він усвідомлює цінність стосунків з нею.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як сказати українською "ни в коем случае": мовознавець здивував відповіддю

Психолог і сертифікований коуч Каріна Матковська зазначає, що чоловік після розлучення (якщо воно було ініційоване не ним і це не було спільне рішення) страждає і може відчувати себе покинутим. У такому стані він може піти одним з двох шляхів: або потрапити в депресію, або змінюватися, щоб колишня дружина зрозуміла, що вона помилилася зі своїм рішенням розлучитися.

відео дня

У коментарі для "2+2" Матковська зазначає, що якщо ваші стосунки прийшли до такого етапу, як розлучення, то у кожного з вас найімовірніше були на це певні причини. Серед таких причин може бути, зокрема, те, що у вас немає спільних інтересів, у стосунках зникла пристрасть, немає про що спілкуватися або почастішали сварки.

За словами психолога, якщо чоловік хоче повернути дружину, йому потрібно пройти через 5 головних етапів.

1. Зміни

Колись дружина вас кохала, і щось змінилося лише з часом. Психолог радить згадати, яким ви були на початку ваших стосунків, і проаналізувати, що саме змінилося до цього часу. Спробуйте зрозуміти, які саме ваші вчинки чи яка поведінка спрацювала так, що почала відштовхувати вашу дружину від вас.

Але при цьому не варто після розриву стосунків запитувати у жінки: "Що я маю зробити, щоб повернути тебе?". Жінка у таких випадках не хоче бути ініціатором і не хоче пустослів’я. Вона хоче бачити якісь дії. Тому якщо ви справді хочете її повернути, доведеться звернути увагу на те, що її відштовхнуло, і змінювати це. Коли ви покажете їй, що можете змінюватися і нагадаєте, за що вона вас раніше кохала, це подіє набагато краще, ніж просто слова і обіцянки.

Психолог зазначає, що якщо жінка не пішла до іншого чоловіка, то вона пішла конкретно від вас. Каріна Матковська каже, що варто поставити собі запитання, що було такого важливого, що вона не отримала з вами, про що вона найчастіше вас просила й не отримувала цього?

2. Зверніть на себе увагу

Після того, як ви почнете змінюватися, ви можете привернути її увагу. Психолог зазначає, що навіть якщо ви думаєте, що вона не цікавиться вашим нинішнім життям, то ваші спільні друзі все одно донесуть їй інформацію про вас. Також ви можете вести блог або показувати результати ваших змін у соцмережах. Лише тоді, коли вам вдасться своїми діями та змінами у собі викликати у ній повагу і цікавість, вона може знову почати розцінювати вас як людину, з якою можна побудувати стосунки.

Проте якщо жінка досі не хоче йти на контакт й уникає вас, варто поважати її особисті межі й не потрібно сильно наполягати.

"Чоловіки в бажанні повернути кохану після розлучення, схильні переходити міри розумного. В разі відмови у зустрічі чи розмові, не наполягайте. Почекайте кращого моменту. Дайте час стихнути емоціям, і, можливо, навіть скучити", – радить психолог.

3. Проведіть роботу над помилками

Також психолог радить провести роботу над помилками. Психолог зазначає, що варто зрозуміти, яка з мов кохання є найважливішою для вашої колишньої дружини (схвалення, час проведений разом, подарунки, турбота чи дотики). Проаналізуйте, які з цих речей були найважливішими для неї. Потім подумайте, як ви можете дати їй те, чого вона потребує. Наприклад, якщо основною її мовою кохання є проведений разом час, то подумайте, чи достатньо часу ви їй приділяли. Якщо їй важлива турбота, то варто було б пропонувати їй з’їздити по продукти у магазин або забрати посилку з пошти.

4. Налагодити контакт

Коли попередні кроки уже пройдені, наступним етапом є налагодження контакту. Психолог зазначає, що на цьому етапі вам варто намагатися бути таким чоловіком, який здатен підкорити серце жінки, здивувати і знову закохати у себе. Подумайте, як би ви мали виглядати і поводитися, йдучи на побачення і маючи на меті закохати жінку у себе.

Також психолог радить використовувати якісь якорі з ваших стосунків, щось, що знайоме і цінне вам обом. Наприклад, ви можете зустрітися зі своєю колишньою дружиною у такому місці, яке у вас обох викликає позитивні емоції та асоціюється з хорошим етапом стосунків. Також ви можете "ненароком" увімкнути в автомобілі пісню, яка у вас обох викликає хороші спогади.

При цьому психолог наголошує, що навіть попри поширений міф, що жінка любить вухами, висновки вона робить за вчинками.

5. Показати цінність

Психолог зазначає, що цей етап можливий, лише якщо усі попередні минули успішно. На цьому етапі уже можна йти на зближення. Матковська радить відверто розповісти своїй екс-дружині про своє почуття провини.

"Розкажіть про своє почуття провини, скажіть, що шкодуєте про все, що стало причиною розлучення й визнайте свою вину. Покажіть, що готові працювати над собою. Дайте зрозуміти чому вам важливо відновити стосунки з нею і яку цінність вона має для вас у житті", – каже психолог Матковська.

Також вона порадила запитати в екс-дружини, чого їй не вистачало у шлюбі й що вона хотіла б змінити. Але якщо ви справді хочете повернути цю жінку у своє життя, то варто уважно вислухати відповідь на це питання, не перебивати і не сперечатися.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти