StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Рахунки зростуть до небес: які прилади "ніколи не залишають у режимі очікування"

11 серпня 2024, 18:49оновлено 12 серпня, 13:40
5371
Експерти назвали кілька "енергоспоживаючих" приладів, які ніколи не варто залишати в режимі очікування, щоб не отримати величезні рахунки нза світло.
Рахунки зростуть до небес: які прилади
Які прилади споживають найбільше електроенергії - повний список / Колаж Главред, фото: УНІАН, pexels

Сьогодні в будинках так багато побутових приладів, що домовласники можуть бути вражені величезною кількістю пристроїв, які вони підключили до розеток по всьому будинку і які не повинні працювати, якщо замислитися над цим питанням, повідомляє Express.

Вам також може бути цікаво: Що не можна підключати до генератора: важливі поради, які збережуть техніку.

Існують такі прилади, як холодильники та морозильні камери, які ніколи не слід вимикати. Вони постійно витрачають електроенергію, і, окрім того, що ви маєте енергоефективні моделі, ви мало що можете зробити, щоб зменшити їхнє енергоспоживання, окрім як відкривати їх якомога рідше.

відео дня

Для тих, хто вирушає у відпустку до кінця літа або просто намагається заощадити якомога більше грошей на рахунках за електроенергію, Ян Палмер-Сміт, експерт з побутової техніки компанії Domestic and General, визначив "найгірші прилади", які домогосподарства "ніколи не повинні залишати в режимі очікування" - і відповів на деякі поширені запитання.

Він зазначив, що залишення певних приладів увімкненими може призвести до споживання електроенергії, а це останнє, що потрібно під час кризи, пов'язаної з підвищенням вартості життя.

Але це ще не все, адже найчастіше ці прилади також потрібно вимикати з розетки для максимальної економії електроенергії.

"Дехто вважає, що достатньо просто вимкнути їх, але є багато електроприладів, які продовжують споживати енергію, коли їх залишають увімкненими в мережу - їх часто називають "пристроями-вампірами"", - сказав Ян.

Гуру побутової техніки розповів, що "найпоширенішими пристроями-вампірами", які можна зустріти в будинках, є пральні та посудомийні машини, сушарки для білизни, телевізори та мікрохвильові печі.

Він також пояснив, що комп'ютерні монітори, принтери та кавомашини також є одними з "найбільш енергоємних приладів".

Багато домогосподарств можуть задатися питанням, чому саме ці прилади найдорожче залишати в режимі очікування.

"Прилади, які повинні нагрівати воду, споживають багато енергії, тому посудомийні та пральні машини мають такі високі показники енергоспоживання. У режимі очікування вони споживають більше енергії, ніж інші, оскільки повинні бути готові миттєво нагріти воду на першу вимогу", - пояснив Ян.

Ці прилади повинні бути повністю відключені від мережі або принаймні вимкнені в розетці, оскільки просте вимкнення за допомогою пульта дистанційного керування або на дисплеї все одно буде споживати електроенергію.

"Будь-який прилад, який залишається увімкненим або підключеним до розетки під напругою, споживає електричний струм. Навіть у режимі сну або очікування деякі пристрої продовжують використовувати енергію для оновлення, підключення до віддалених серверів і запису даних. Єдиний спосіб переконатися, що ви не використовуєте енергію - це вимкнути пристрій у розетці або витягнути його з розетки", - сказав експерт.

Однак є кілька побутових приладів, які "ніколи не слід вимикати", незважаючи на те, що вони споживають багато електроенергії.

"Хоча морозильні камери холодильників складають близько 12 відсотків рахунків за електроенергію в домогосподарстві, не варто вимикати їх перед відпусткою, оскільки це призведе до розморожування холодильника, а також може спричинити появу запаху на кухні", - наголошує він.

Для тих, у кого побутова техніка відремонтована, експерт запропонував альтернативний спосіб її вимкнення.

"Режим очікування, або енергозберігаючі вилки, працюють з пультами дистанційного керування. Пристрій блокує проходження струму через розетку до приладу. Тому вони зручні, якщо розетки знаходяться у важкодоступних місцях", - сказав Ян.

Рахунки зростуть до небес: які прилади
Які прилади споживають найбільше електроенергії / Інфографіка: Главред

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти