StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Купуйте нарізаний": експерт назвала найкраще місце, щоб врятувати хліб від цвілі

10 липня 2023, 15:07
4289
Експерт з безпеки харчових продуктів пояснила, чому краще купувати нарізаний хліб.
Як і де зберігати хліб
Як і де зберігати хліб / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

Хліб є одним з основних продуктів харчування серед українців, але в літню пору буває важко зрозуміти, де його зберігати.

Сара Тейлор, експерт з безпеки харчових продуктів компанії High Speed Training розповіла про те, де краще зберігати хліб і як зменшити його запліснявіння, пише Express.

"Це одвічне питання: викидати або зберігати хліб з плямами цвілі? Запліснявілий хліб, як правило, краще викинути, оскільки цвіль, швидше за все, поширилася набагато далі по буханці, ніж це видно насправді", - говорить експерт.

відео дня

За її словами, купувати нарізаний хліб - хороший і дешевший варіант, що дозволяє довше зберегти свіжість хліба, оскільки цвілі потрібно більше часу, щоб поширитися по буханці.

"Звичайний батон з супермаркету зберігається не більше тижня, не черствіючи і не пліснявіючи. Свіжоспечені буханки мають менший термін зберігання, ніж готові аналоги, тому при виборі буханки слід пам'ятати про це", - заявила Тейлор.

Для того, щоб хліб довше залишався свіжим, найкраще зберігати його в закритому вигляді.

"Незалежно від того, чи є у вас спеціальний смітник або пакет для хліба, або ви зберігаєте коровай в оригінальній упаковці, найкраще зберігати хліб у сухому прохолодному місці", - радить експерт.

Якщо хліб поставляється в пластиковій упаковці, то в теплому приміщенні він може "потіти", в результаті чого всередині упаковки утворюється волога.

"Щоб уникнути цього, слід використовувати сміттєвий бак або повітропроникний пакет, але якщо у вас немає іншого виходу, то зберігання хліба в сухому прохолодній шафі допоможе уповільнити цей процес. Також слід тримати хліб далеко від води, яка може прискорити розвиток цвілі", - розповіла експерт.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти