StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому жителі Східної Азії шалено бояться цифри 4: моторошні забобони азіатів

18 серпня 2023, 16:07
1262
Тетрафобія, або страх перед цифрою 4, має глибоке коріння, яке витікає із багатовікової культурної спадщини Китаю.
цифра 4
У якій країні немає цифри 4? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Ні для кого не секрет, що у багатьох країнах Європи, і в Україні зокрема, люди намагаються уникати числа 13, пов'язуючи його з чимось страшним та містичним. Проте у країнах Східної Азії, особливо у Китаї, Японії та Кореї, люди дуже бояться цифри 4. Главред розповідає, чому 4 – це погане число для азіатів.

Що означає цифра 4 у Китаї?

Тетрафобія, або страх перед цифрою 4, має глибоке коріння, яке витікає із багатовікової культурної спадщини Китаю. Справа в тому, що у китайській мові вимова числа 4 нагадує вимову слова "смерть", що робить його символом негативу та нещастя. Така асоціація стала основою для розвитку тетрафобії серед китайців, а в подальшому – у багатьох інших культурах.

Число смерті у Китаї виявляє настільки потужний вплив на суспільство, що багато будівель у цій та інших азійських країнах не мають поверхів, квартир, лікарняних палат чи готельних номерів із цифрою 4.

відео дня

Також вам потрібно буде відчайдушно постаратися, аби знайти вулицю із номером 4 чи столик у ресторанні з цією цифрою. Ця фобія також впливає на сферу бізнесу, де цифру 4 уникають на цінниках, квитанціях тощо.

Окрім того, у країнах Східної Азії молодята ніколи не святкують весілля 4 числа 4 місяця року (квітень). Ця дата для азіатів настільки страшна і неприємна, як для нас п'ятниця 13.

Варто зауважити, що азіати уникають не тільки цифри 4, а й чисел 14, 24 та 42. Саме тому, коли заходитиме у ліфт у Китаї, Японії чи Кореї, не дивуйтеся, що там не має 4 та 14 поверху. А в деяких випадках також пропускають і число 13 (задля солідарності із європейцями). У зв'язку з цим, після 12 поверху ви відразу ж потрапите на 15.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти