Чому у Франції не можна викидати квитки на метро: неочікуване пояснення

4 жовтня 2024, 04:04
62
Чимало туристів потрапляють у незручну ситуацію, коли викидають квиток на метро після його використання, проте мало хто знає, у чому справа.
Метро, билет
Туристів можуть оштрафувати за відсутність квитка / Колаж: Главред, фото: pixabay

У кожній країні світу є свої специфічні правила, які можуть здивувати пересічного туриста. Франція - не виключення. Зокрема у її столиці, місті Париж, діє незвична система, що забороняє викидати квитки на метро, навіть після використання.

Експерт з подорожей Дейл Петерсон розповіла Travel Off Path у чому справа. Основна причина, чому у Франції не можна викидати квиток на метро, полягає у системі контролю проїзду. У багатьох країнах квиток перевіряється лише при вході до метро, і після цього його можна викидати. У Франції ж існує внутрішній контроль, який проводять у будь-який момент поїздки.

Контролери можуть з'явитися на будь-якій станції, або навіть у вагонах метро та вимагати показати дійсний квиток. Якщо ви не зберегли його або втратили, вас можуть оштрафувати.

відео дня

А ось штрафи за відсутність квитка у Франції досить високі - від 35 до 50 євро. У деяких випадках сума може бути навіть вищою, якщо порушення серйозніше або якщо штраф не було сплачено на місці.

Важливо знати і те, що багато квитків на метро у Франції мають магнітні смуги, які зчитуються при вході та виході. Якщо ви викинете квиток, вам може бути важко вийти зі станції, оскільки для виходу також потрібно використати квиток.

Що таке Travel Off Path?

Travel Off Path - провідний американський сайт про подорожі, який пише про актуальні новини для мандрівників у всьому світі з 2017 року. Над сайтом працює команда експатів, цифрових кочівників і завзятих мандрівників, які створюють актуальний і корисний контент для попутників.

Інші новини про культурні особливості країн:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти