StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому не можна пити гарячий чай: причина, яка багатьох ошелешить

13 березня 2024, 16:06оновлено 21 березня, 14:27
Варто вживати напої і страви, температура яких не перевищує 60 градусів, кажуть лікарі.
Чай, девушка пьет чай
Чому не можна пити гарячий чай/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Коли за вікном не дуже тепла погода, то одним із методів, який точно допоможе зігрітися, дуже часто є гарячий чай. Але чи безпечно пити напій, який ще не прохолонув, і чи не може це нашкодити нашому здоров’ю?

Радимо також прочитати наступний матеріал: Лише найуважніший знайде собаку за 9 секунд: надзвичайна оптична ілюзія

Кандидат медичних наук Юрій Габорець пояснив, чому не можна пити гарячий чай. Він зазначив, що така звичка дуже погано впливає на здоров’я людини і може призвести до серйозних наслідків.

"Пити гарячий чай погано, тому що епітелій ротової порожнини витримує високу температуру, а епітелій стравоходу не призначений для гарячого і там немає больових рецепторів. Тому в людей, які люблять гаряче, може виникнути рак стравоходу", – попередив лікар.

За словами лікаря, потрібно вживати всю їжу та напої лише у теплому вигляді.

У коментарі для ТСН гастроентеролог і дієтолог Галина Незговорова розповіла, що у разі постійного вживання їжі та напоїв з температурою вище 70 градусів ризик виникнення раку стравоходу збільшується у шість разів.

Хто така Галина Незговорова?

Галина Незговорова – дієтолог, гастроентеролог, нутриціолог, лікарка вищої категорії, яка має стаж роботи майже 30 років.

Лікарка проводить консультації і діагностику при порушеннях обміну речовин. Займається лікуванням хвороб шлунково-кишкового тракту – виразкової хвороби, гастриту, панкреатиту, нирок тощо.

Лікарі пояснюють, що гаряча страва спершу обпікає слизову рота, потім сам стравохід і врешті негативно впливає на роботу шлунку. Одноразове вживання гарячого сильної шкоди може і не завдати, але якщо це постійна звичка, то це призведе до проблем.

Тому, за словами медиків, потрібно вживати їжу і напої з температурою не більше 60 градусів, а краще – від 40 до 50 градусів.

Щодо чаю, то його також радять не пити натщесерце перед сном. Також не можна його пити не лише дуже гарячим, а й дуже міцним. Крім цього, не радять наливати воду в чайник з-під крана. Варто пити не більше двох чашок чаю на день.

Дивіться відео про те, як гаряча їжа і напої шкодять нашому організму:

Раніше експерти назвали найбільшу помилку під час заварювання чаю. Якщо ігнорувати одну пораду, то готовий чай буде несмачним, і ймовірно його доведеться вилити.

Також раніше Главред розповідав про 6 основних правил, які зроблять напій неперевершеним. Лише кілька секретів здатні зробити чай надзвичайно смачним.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти