StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Напій вийде гірким: експерти назвали найбільшу помилку під час заварювання чаю

10 березня 2024, 15:10оновлено 13 березня, 10:43
Якщо ігнорувати одну пораду, то готовий чай буде несмачним, і ймовірно його доведеться вилити.

Чай
Експерти назвали найбільшу помилку під час заварювання чаю/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Чай є одним із найпопулярніших напоїв у наш час. Те, як довго його настоювати і чи додавати цукор та молоко, залежить від особистих уподобань кожного з нас. Але є одне правило, ігнорування якого може стати причиною того, що приготовлений напій доведеться вилити, адже він буде дуже гірким.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Найкраща перевірка уважності: потрібно за 9 секунд знайти пташку на дереві

відео дня

Експерти компанії Ringtons Tea, яка займається продажем чаю та кави, назвали одну з найбільших помилок під час заварювання чаю, пише The Mirror. Ця помилка пов’язана з тим, як ми дістаємо пакетик з чашки під час заварювання пакетованого чаю.

Зазначається, що якщо витискати пакетик перед тим, як дістати його з чашки, то напій може бути зіпсованим. Саме така дія може призвести до того, що чай буде занадто гірким, і пити його буде неможливо.

Справа у кількості дубильних речовин, які потрапляють у чай з пакетика під час заварювання. Такі речовини надають напою гіркоти. Варто дати пакетику просто настоятися необхідну кількість часу (довший або коротший проміжок часу – залежно від того, більш чи менш міцний чай ви любите), і після цього дістати пакетик з чашки. Якщо ж його витискати, то в чай потрапить набагато більше дубильних речовин, і напій може стати занадто гірким.

Звісно, варто звертати увагу на свій смак, адже декому може подобатися більш гіркий чай, ніж іншим.

Але при цьому експерти називають ще одну небезпеку відтискання чайного пакетика після його заварювання – він може порватися, і як наслідок його вміст неочікувано потрапить в напій.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти