StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна говорити "на здоров'я": прихований сенс фрази усіх приголомшить

21 серпня 2023, 16:15оновлено 22 серпня 2023, 14:52
43046
Інколи буває так, що в нашому житті трапляються різноманітні негаразди, а ми навіть не здогадуємося, чому саме на нашу долю впали такі випробування.
Чому не можна говорити 'на здоров'я': прихований сенс фрази усіх приголомшить
"На здоров'я", що означає? / Колаж: Главред, фото: unsplash.com

Щодня із наших вуст лунають тисячі слів, як наповнені як позитивною, так і негативною енергією. І досить часто ми не стежимо за тим, які фрази вимовляємо. Інколи буває так, що в нашому житті трапляються різноманітні негаразди, а ми навіть не здогадуємося, чому саме на нашу долю впали такі випробування. І одна з причин – це слова, які ми вимовляємо.

Якщо вам цікаві такі статті, то пропонуємо прочитати наш матеріал: Чому не можна складати шкарпетку в шкарпетку: несподівана відповідь здивує та приголомшить.

Кожен з нас хоч раз чув або вимовляв фразу "на здоров'я". Здавалось би, що ця фраза не несе в собі ніякої загрози, адже ми бажаємо людині найважливішого – здоров'я. Проте ця фраза не така проста як може здатися на перший погляд. Далі розповідаємо, чому цю фразу не варто вживати.

відео дня

Чому не можна говорити "на здоров'я"?

Коли ми відповідаємо на вдячне слово "дякую" фразою "на здоров'я", то на підсвідомому рівні ми віддаємо іншій людині своє здоров'я. Уся справа в тому, що коли ми кажемо "на", то воно інтерпретується у значенні "бери". Виходить, що ми кажемо іншій людині "бери здоров'я". І візьме вона це здоров'я якраз у того, хто добровільно його віддає, вимовляючи цю фразу.

Окрім того, якщо ми відповідаємо іншій людині фразою "на здоров'я" тоді, коли вона збирається щось з'їсти, то під час споживання їжі вона з'їсть своє ж здоров'я.

Якщо ви задаєтесь питанням, як можна замінити фразу "на здоров'я", то далі про це йтиме мова. Є декілька цікавих альтернатив, які також виражають ваше бажання добра та процвітання іншій особі, але не шкодять особисто вам.

Що сказати замість "на здоров'я"?

Перш за все цю фразу можна замінити звичним для нас "будь ласка". Однак, важливо зазначити, що фраза "будь ласка" передає загальний намір побажати всього доброго. Якщо ви хочете побажати іншій людині саме здоров'я, то замість "на здоров'я" скажіть "задля здоров’я".

Насамкінець додамо, що під час спілкування з іншими людьми ретельно підбирайте слова, добре обдумуючи їхній смисл. Адже, окрім фрази "на здоров'я", у нашій мові є безліч фраз, які не варто використовувати у своєму мовленні.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти