StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна тримати ноутбук на колінах: мало хто знає про це

29 лютого 2024, 13:49оновлено 1 березня, 12:10
209
Багато людей навіть не підозрюють на скільки небезпечно ставити ноутбук на коліна.
Ноутбук
Чому не можна ставити ноутбук на коліна / колаж: Главред, фото: pexels.com

Ноутбук - дуже зручний і портативний пристрій, за що його особливо цінують. Але, як відомо, ноутбуки роздають електромагнітну частотну радіацію, яка значно може нашкодити користувачеві.

Частенько люди ставлять ноутбук на коліна або живіт, коли користуються ним, коли лежать на ліжку або сидять на кріслі. Так, дуже зручно, але і дуже шкідливо. Фахівці довели, що при такому розміщенні пристрою - воно негативно впливає на репродуктивні органи людини.

Яка шкода для чоловіків

Потоки повітря, які поширює ноутбук, призводять до підвищеної температури в області статевих органів. Це дуже негативно позначається на здоров'ї чоловіків, тому фахівці рекомендують використовувати підставку під ноутбук.

Яка шкода для жінок

Для жінок найбільш небезпечно тримати ноутбук на животі, а також категорично заборонено це робити під час вагітності. Шкода для розвитку плода дуже велика, адже дитина може отримати електромагнітну радіацію.

Як впливає ноутбук на інші органи

Якщо ви часто ставите ноутбук на коліна, то можуть з'явиться проблеми з поставою, оскільки пристрій знаходиться низько і потрібно нахиляти голову вниз. При такому положенні м'язи, що утримують голову вертикально, занадто напружені.

Як вирішити проблему

  1. Рекомендується регулярно робити перерви в роботі за ноутбуком, а ще краще зробити легку гімнастику.
  2. Обов'язково використовуйте підставку під ноутбук, так пристрій буде швидше охолоджуватися і не буде роздавати гарячий потік повітря.

Що таке радіація

Радіація (випромінювання) – це перенесення енергії у вигляді електромагнітних хвиль або субатомних частинок. До природних джерел радіації відносяться різноманітні радіоактивні речовини, присутні в грунті, воді, повітрі і в організмі людини. Кожен день людина вдихає або споживає з повітрям, водою і продуктами харчування деяку кількість радіоактивних речовин.

Дивіться відео, що таке радіація:

Дізнайтеся більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти