Чому лампочки так швидко перегорають: несподівані причини

23 жовтня 2024, 20:12
400
Щоб лампочка якомога довше працювала, її потрібно правильно використовувати.
лампочка, свет
Чому лампочки швидко перегорають / Коллаж: Главред, фото pixabay

Іноді здається, що лампочки в оселі перегорають занадто швидко, ніж очікувалось. Як пише House Digest, є кілька причин, чому лампи швидко виходять з ладу.

Коли ви купуєте лампочки, на упакуванні зазвичай вказується термін експлуатації, розрахований на три-чотири години щоденного використання. Однак реальний період служби залежить від типу осітлювального приладу.

Щоб лампочка якомога довше працювала, її потрібно правильно використовувати. Наприклад, лампочки, що швидко виходять з ладу, можуть вказувати на проблеми з електричною системою у вашому будинку. Відтак, варто перевірити, чи гарно закріплені всі дроти.

відео дня

Якщо лампа не закріплена в патроні, вона може блимати і гаснути. Просто затягніть лампочку в патроні, щоб усунути проблему.

Іншою проблемою може бути погане з'єднання дротів. Вимкніть живлення та перевірте дроти, щоб переконатися, що вони надійно прикріплені до гвинтових клем. Сам патрон лампи може мати зношені або кородовані контакти, що викликає проблеми з підключенням. У цьому випадку замініть розетку або кріплення.

Ще одна причина, чому лампочки швидко перестають працювати - занадто висока напруга. Вона сильно змінює електричний струм у домі, через це може трапитись навіть пожежа.

Експерти наголошують, наступного разу під час купівлі лампочок, знайдіть час, щоб дізнатися про їхнє правильне використання. Кожна розетка або освітлювальний прилад, наприклад, лампа, має свою номінальну потужність. Тому у своєму помешканні кожен повинен використовувати лампочку з відповідним маркуванням і ніколи не перевищувати вказану потужність.

 виды ламп
Види лампочок / Інфографика: Главред

Що потрібно знати про House Digest

House Digest — це ресурс новин та експертних порад щодо нерухомості, ремонту, дизайну, DIY-проєктів, садівництва та багато іншого. Команда авторів і редакторів консультується з різними експертами, які розуміються у сфері садівництва та ремонту.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти