StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому кіт висовує язик: причини, про які ви не замислювалися

14 листопада 2023, 16:31
Ви напевно помічали, як кіт висовує язик ніби щось заважає? Цьому є кілька пояснень.
Коти
Є простий спосіб, як зрозуміти, що твій кіт тебе любить / Колаж Главреда. Фото: скріншоти

Іноді кішка може вести себе надто дивно - наприклад, висовувати язик під час знайомства з новими запахами. Зазвичай тварина так реагує на прихід в будинок нових людей, в тому числі гостей. Але у цієї поведінки є і "темні сторони", пов'язані безпосередньо зі здоров'ям улюбленця. Читайте на Главреді, що означає, коли кіт висовує язик.

Що значить, коли кіт відкриває рот і висовує язик

Коти зазвичай висовують язик на ранньому етапі свого дорослішання. Це характерно для кошенят, коли ті, награвшись, буквально падають на підлогу і засинають з відкритим ротом.

Часто кішки розслаблюють м'язи мордочки уві сні. Під час міцного сну тварина може не тільки показувати язик, але і ним смикати, як і лапками. Це нормально для кота у будь-якому віці. У такому положенні кіт частіше дихає, йому легше впоратися з, наприклад, прискореним биттям серця.

відео дня

А ось причина, чому кіт відкриває рот і дихає як собака, ховається трохи в іншому - зазвичай у появі нового запаху в будинку. Тварина може довго досліджувати нюхом чужі речі або навіть самих завіталих гостей.

У кішки стирчить кінчик язика, коли вона розслаблена і відчуває себе в безпеці - під час відпочинку або гри з улюбленим господарем. Але тут слід додати, що така дія характерна і тоді, як кіт переживає стрес.

У кота висунутий язик і тече слина - коли звертатися до лікаря

У цієї поведінки є ще й зворотна сторона - не зовсім добра. Відомо, що кіт з висунутим язиком може бути сигналом того, що ваша тварина потребує медичного огляду.

Кіт відкриває рот, коли у нього болять зуби, голова або вуха, або коли тварина відчуває будь-який гострий біль у щелепі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти