StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому кіт нявкає вночі: неочікувана розгадка поведінки улюбленців

22 липня 2024, 14:38
588
Нерідко власники котів прокидаються вночі від гучних криків, скидання речей та надмірної активності своїх улюбленців. Це все не просто так.
Чому кіт нявкає вночі: неочікувана розгадка поведінки улюбленців
Що робити, коли кіт не спить вночі / Колаж: Главред, фото: flickr

Власникам котів часто буває тяжко виспатись, адже чотирилапі нападають на них, чи просто гучно пересуваються по домівці. Це не привід бити тривогу, адже по природі коти є хижаками, які вранці сплять, а вночі виходять на полювання. Цих інстинктів навіть у домашніх тварин не відбереш. Однак є способи, які допоможуть змінити поведінку котів. Про це розповіли на YouTube ZooComplex.

Чому не можна закривати кота в іншій кімнаті

Під час нічної активності кота багато хто вирішує просто закрити його в іншому приміщенні. Але так робити не варто, адже коти можуть почати гучніше кричати і активніше дерти двері. Крім цього такий метод погано впливає на стан улюбленця і викликає у нього тривожність.

Чи можна бризкати кота водою

На інтернет-форумах часто радять саме у такий спосіб боротися з надмірною активністю кота вночі - намочити йому хвіст, або ж оббризкати всього кота, щоб він відволікся на вилизування. Цей метод справді працює, однак не довго. Як тільки тварина приведе себе в порядок, продовжить бешкетувати.

відео дня

Чи можна годувати кота посеред ночі

Якщо домашній улюбленець просить додаткову порцію їжі вночі і ви думаєте, що ласощі заспокоять його - це велика помилка. Таким чином ви хіба погіршите собі сон на перспективу, адже кіт зрозуміє, що його методи працюють і все частіше будитиме вас вночі задля чергової порції їжі. Якщо ви все таки хочете підгодовувати кота вночі - залиште йому невелику порцію їжі в мисці звечора, але ні в якому разі не вставайте з ліжка.

Що робити, щоб кіт не нявкав вночі

Для початку варто встановити чіткий розпорядок дня тварини, який буде співпадати з вашим режимом. Тобто не давайте коту спати увесь день, приділяйте йому багато уваги, вимотуйте іграми і фізичними навантаженнями. Якщо ж ви зазвичай йдете на весь день на роботу - залишайте коту електронні іграшки, які не даватимуть заснути улюбленцю і без вашої присутності.

Не менш важливими є ігри з котом перед сном, адже вони зможуть замінити йому інстинктивне полювання. Однак не грайтеся з улюбленцем руками чи ногами, краще використовувати іграшки, щоб вночі він не нападав зненацька на відкриті ділянки вашого тіла.

Якщо ви хочете, щоб кіт вночі не бешкетував, протягом декількох тижнів не реагуйте на будь-які його вибрики в нічний час доби. З часом йому стане просто нудно, адже чотирилапий не буде бачити жодної активності, а ганяти самому по домівці йому набридне.

Що відомо про ZooComplex?

ZooComplex - YouTube-канал українського зоомагазину, де фахівці розповідають про догляд за домашніми улюбленцями, діляться цікавими фактами про тварин та оглядами. За каналом стежить більше 10 тисяч користувачів.

Інші новини про котів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти