StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому кішки ходять за господарем у туалет - таємниця чотирилапих вас здивує

21 червня 2024, 13:12
2648
Коти дуже цікаво поводяться і люблять, наприклад, усюди ходити разом зі своїм господарем, навіть до туалету. Ветеринар розповів, чому кішки стежать за господарем.
коты
Що означає, якщо кішка ходить за господарем - лікар вразив відповідю / Колаж: Главред, фото: flickr

Якщо ви власник кота, то знаєте напевно - кішки дуже люблять контакт із найближчими їм людьми. Деколи вони навіть постійно вас переслідують і виникає питання - чому кішки стежать за господарем у ванній кімнаті, туалеті чи на кухні. Ветеринари пояснили цю дивну звичку домашніх улюбленців.

Кіт боїться розлучатися із господарем. Він не хоче залишатися один вдома, може не їсти на самоті. Це може супроводжуватися проблемами з туалетом - кіт справляє потребу не в належному місці, а біля вхідних дверей або біля речей господаря.

Ветеринари виділяють декілька причин, чому коти можуть так себе поводити. Якщо тварина буквально "присідає вам на хвіст" вдома, найімовірніше це сигнал про те, що коту щось від вас потрібно - чи то їжа, чи то прибирання наповнювача у лотку.

відео дня

Ще один варіант такої поведінки - тварина сигналізує, що у неї щось болить і їй потрібна допомога. Але таке припущення можна висувати лише, якщо така поведінка присутня при поєднанні з відмовою від їжі і в'ялою поведінкою.

Кіт може ходити за вами і уважно спостерігати за вашими діями і коли йому нудно. Зазвичай, це стається тоді, коли господаря довго не було вдома. На самоті коти не знають, чим зайнятися, тож тільки й чекають повернення господаря.

Як зрозуміти, що кішка обрала тебе господарем і мамою/татом

Ще одну можливу причину такої поведінки котів розповіла ветеринар Майєрс в статті Newsweek. Лікарка переконана, що постійне переслідування господарів може свідчити про те, що кіт чи кішка вважає вас своїми батьками.

Для того, щоб визначити це, важливо дивитися на "ритуали привітання" своїх котів, "маркування запаху" та моргання домашніх улюбленців.

"Ваш кіт може продемонструвати, що він прив’язаний до вас, підійшовши до вас і торкаючись вас. Незалежно від того, чи це ніжний дотик маленьким рожевим носиком, чи лежання у вас на колінах, поки ви працюєте за своїм столом, кіт, який хоче бути поряд із вами, напевно відчуває любов", - пояснила вона.

Як дізнатися, що кішка любить тебе

Якщо ви переконались, що кіт вважає вас його татом чи мамою, не складно зрозуміти і те, чи любить він вас. У такому випадку кіт не лише буде ходити усюди за вами, уважно спостерігати за вашими діями у ванній кімнаті чи туалеті, а й часто розмовляти з вами, муркотіти, облизувати, спати поруч та тримати хвіст зігнутим у знак питання.

Що таке Newsweek?

Newsweek - щотижневий американський журнал з ліберальним ухилом, один із трьох найбільших щотижневих журналів країни. Друкувався у Нью-Йорку з 1933 по 2012 рік. Виходив англійською мовою в США, Європі, Близькому Сході, Африці та Азії. В інших країнах світу виходив на 12 різних мовах. За розповсюдженням і тиражем був другим найбільшим виданням серед тижневиків новин у США після журналу "Time". Починаючи з 2012 року журнал доступний лише онлайн, для всіх платформ і пристроїв. Newsweek дає детальний аналіз, новини та думки щодо міжнародних питань, технології, бізнесу, культури і політики, пише Вікіпедія.

Інші новини про котів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти