StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

4 рослини, які приваблюють попелицю та інших шкідників у ваш сад і на город

22 березня 2024, 02:32
1727
Експерт так розповів, як позбутися шкідників.
4 популярні рослини, які приваблюють попелицю і мух у ваш сад і на город
4 популярні рослини, які привертають попелицю і мух у ваш сад і на город / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Усі ми знайомі з одвічною проблемою шкідників - саме вони знищили величезну кількість рослин як у саду, так і на городі.

Крейг Вілсон, співзасновник, директор і експерт із садівництва компанії Gardeners Dream, розповів про чотири популярні види рослин, які привертають шкідників до вашого подвір'я, пише The Mirror.

Троянди

"У більшості садів можна зустріти троянди, і хоч би якими б красивими вони не були, вони, на жаль, відомі тим, що приваблюють кількох небажаних шкідників. Попелиця, японські жуки та павутинні кліщі - ось найпоширеніші шкідники, яких можна зустріти на кущах і рослинах троянд, - каже Крейг.

відео дня

Овочі

Для тих із нас, хто любить вирощувати власні овочі та фрукти, боротьба зі шкідниками, на жаль, є регулярною.

"Такі поширені овочі, як огірки та помідори, сприяють появі білокрилки та томатного рогового черв'яка", - каже Кріс.

Що відомо про Daily Mail

Daily Mail - британська щоденна таблоїдна газета середнього сегмента, заснована 1896 року, а також новинний вебсайт, що видається в Лондоні. Станом на 2020 рік це була найбільш високооплачувана газета у Великій Британії. Її сестринська газета The Mail on Sunday була заснована 1982 року, шотландське видання було засновано 1947 року, а ірландське - 2006 року. Контент із газети з'являється на вебсайті MailOnline, хоча вебсайт управляється окремо і має власного редактора, повідомляє Вікіпедія.

Щоб відлякати шкідників від вашого городу, експерт радить щорічно чергувати культури, щоб запобігти укоріненню шкідників і хвороб, які переносяться ґрунтом.

"Для захисту рослин від шкідників над землею використовуйте укриття з легкої, проникної тканини, які захистять овочі від широкого спектра шкідників і водночас забезпечать доступ світла, води та повітря до рослин", - порадив експерт.

Фруктові дерева

"Фруктові дерева, такі як яблуні та вишні, найчастіше трапляються в домашніх садах і можуть тішити своєю присутністю та врожаєм. Однак постійна присутність таких шкідників, як метелик-тріска і плодові мухи, може сильно вплинути на радість, яку ви отримуєте від своїх дерев", - зазначив експерт.

За його словами, пакування фруктів у газету - чудовий спосіб захистити їх від різних шкідників.

"Ще один спосіб уникнути небажаних шкідників - вибрати стійкі до хвороб сорти плодових дерев і кореневища, які підходять для місцевого клімату і ґрунтових умов. Посадка правильного сорту може значно знизити вразливість перед шкідниками. Також необхідно регулярно проводити обрізку плодових дерев, щоб видаляти мертву або хвору деревину і підтримувати відкритий полог", - поділився експерт.

Соняшники

"Не дивлячись на те, що це дуже красиві квіти, соняшники привертають у ваш сад кілька шкідників уже на стадії розсади", - каже експерт.

За його словами, петунії, нагідки, хризантеми і навіть котяча м'ята допоможуть скоротити кількість жуків і попелиці, які доставляють вам незручності.

"Хризантеми - природне джерело одного з найбезпечніших і найефективніших пестицидів у світі - піретринів, тож це чудовий варіант!", - підсумував експерт.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти