StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Звідки можна побачити МКС: простий секрет про неймовірну космічну станцію

12 листопада 2023, 16:49оновлено 13 листопада 2023, 16:48
Як казав класик, зоряне небо над головами наповнює душу людей священним трепетом. Главред розповідає, що таке МКС простими словами.
МКС
МКС - дуже помітний рукотворний космічний об'єкт / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Міжнародна космічна станція (МКС)- це спільний проект кількох держав та організацій, включаючи США, Японію, Європейське космічне агентство (ЄКА) та інші.

МКС У небі

Ця станція є житловим космічним об'єктом, де астронавти і космонавти з різних країн працюють і проводять наукові дослідження в умовах невагомості.

Також рекомендуємо прочитати наш матеріал "Яка найяскравіша зірка в Чумацькому шляху: дивовижна загадка Всесвіту".

відео дня

Де зараз знаходиться МКС

Міжнародна космічна станція (МКС) часто видно з землі і може спостерігатися оком. Для того щоб побачити МКС, вам буде потрібно стежити за її проходом по небесній сфері в вашому регіоні. Видимість МКС залежить від часу доби і вашого місця розташування.

Є кілька онлайн-ресурсів і додатків, які надають інформацію про проходження МКС над вашим місцем розташування. Одним з популярних таких ресурсів є проект Spot the Station від NASA. На цьому сайті ви можете ввести своє місцезнаходження, і він надасть вам інформацію про те, коли і в якому напрямку ви зможете побачити МКС.

МКС

Звідки можна побачити МКС

Щоб побачити Міжнародну космічну станцію (МКС) із землі в 2023 році, можна скористатися деякими засобами:

  • По-перше, використовуйте онлайн-ресурси. Сайти, такі як "Spot the Station" від NASA, надають точні дані про час і місце, де МКС буде видно у Вашому регіоні. Введіть своє місце розташування на сайті, і ви отримаєте інформацію про майбутні проходженнях МКС.
  • По-друге, використовуйте мобільні додатки. Багато додатків, таких як Heavens-Above, Iss Tracker та інші, надають інформацію про проходження МКС та інших космічних об'єктів. Встановіть додаток на свій смартфон, виберіть своє місце розташування і стежте за майбутніми проходженнями МКС.
  • По-третє, заздалегідь заплануйте спостереження. Враховуйте час доби. Найкраще МКС видно в темний час доби, коли на небі вже стемніло, але ще не настала повна темрява. Уникайте яскравих джерел світла, таких як вуличні ліхтарі, щоб краще бачити об'єкти на небі. Виберіть місце з хорошим оглядом неба і мінімальною світловою заслінкою. Користуйтеся картою небесних об'єктів, щоб точно визначити напрямок, з якого з'явиться МКС.

Але будьте при цьому уважні. Слідкуйте за небесним світлим об'єктом, що рухається рівномірно по небесній сфері. МКС виглядає як яскрава біла точка світла і рухається досить швидко.

Запам'ятайте, що графіки і додатки надають приблизний час і напрямок, і можуть бути невеликі похибки. Спостереження за МКС може бути захоплюючим і цікавим досвідом.

Вас можуть зацікавити такі Тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти