StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Про дискомфорт забудуть усі: як прибрати відлуння в кімнаті

30 серпня 2024, 19:37оновлено 31 серпня, 15:05
154
Домашній затишок дуже важливий, тому варто знати, що поглинає відлуння у кімнаті.
Комната
Як зробити так, щоб не було відлуння у кімнаті / Колаж: Главред, фото: pixabay

Кімната з відлунням зазвичай створює неприємні відчуття та дискомфорт. Зменшення цього явища у приміщенні не лише покращує акустику, але й робить простір більш привітним та сприяє розслабленню, тому лайфхаки, як зробити так, щоб не було відлуння можуть зробити життя значно кращим. Експерти в статті Homes and gardens поділилися ними.

Якщо ви дбаєте не лише про затишок, а й про чистоту в домі, вам може бути цікаво: як випрати ковдру з синтепону в домашніх умовах: результат приємно вразить.

Кіра Шульц, дизайнер інтер’єру та власниця KS Designs, наголошує на важливості багатошаровості в дизайні кімнати. Вона зазначає, що такий підхід не тільки додає гармонії в інтер’єр, але й суттєво знижує рівень відлуння. Її порада – додайте килими на підлогу та розмістіть їх як настінні гобелени. Також обирайте полотна.

відео дня

Ерін Орунчак, засновниця Elan Design, радить, як позбутися ревербації в кімнаті. Для цього потрібно використовувати важкі штори. Вона рекомендує довгі драпіровки, які повинні висіти від самої стелі до сантиметра над підлогою. Такі штори з підкладкою не лише додають простору затишку, але й ефективно зменшують відлуння.

Використання м'яких меблів також є дієвим методом боротьби з відлунням. Артем Кроповінський, засновник Arsight, пропонує розставляти м'які сидіння, обтягнуті плюшевими тканинами, що допомагають поглинати звуки. Він також радить уникати надмірного заповнення простору, зберігаючи при цьому гармонійний потік кімнати.

Кімнатні рослини – не лише декорація, а й ефективний бар'єр проти шуму. Кроповінський зазначає, що великі рослини, розміщені в кутах кімнати, допоможуть зменшити відлуння та додадуть кольору до інтер’єру.

Шломо Черняк, засновник Cherniak Home Services, рекомендує ще один варіант, як зробити менше відлуння в кімнаті. Для цього потрібно використати акустичні панелі. Він радить інтегрувати їх у дизайн стін або стелі, щоб забезпечити привабливий вигляд і водночас підвищити акустичний комфорт.

Що таке Homes & Gardens?

Homes & Gardens — британський щомісячний журнал про дизайн інтер’єрів і садів, який видає Future plc. Журнал базується в Лондоні та почав виходити в 1919 році. Це був перший у Великобританії домашній журнал, пише Вікіпедія.

Інші новини, які можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти