StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Здирати шпалери не потрібно: як пофарбувати стіни в кімнаті - простий метод

20 серпня 2024, 17:55оновлено 21 серпня, 18:34
4584
Швидко змінити інтер'єр квартири або кімнати може бути непосильним завданням, однак, є спосіб який допоможе не витрачати години на відклеювання шпалер.
Здирати шпалери не потрібно: як пофарбувати стіни в кімнаті - простий метод
Ідеї для ремонту - чи потрібно здирати шпалери перед фарбуванням стін / Колаж Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Мало кому подобається годинами обдирати шпалери, якщо вони хочуть оновити інтер'єр. Але є спосіб можете уникнути всіх цих клопотів і безладу, повідомляє Mirror.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, з чого та як виробляють шпалери, рекомендуємо наш матеріал: Користувачі Мережі були вражені наповал: як насправді виготовляються шпалери.

Чи можна фарбувати шпалери

Тобі Льюїс, експерт з фарбування та інтер'єру з Valsparpaint.co.uk, стверджує, що всупереч поширеній думці, шпалери можна перефарбовувати.

відео дня

"Поширеним міфом є те, що ви повинні зняти шпалери, щоб пофарбувати і зробити новий декор. Gофарбувати шпалери так само просто, як і пофарбувати стіну; все, що потрібно - це трохи знань і підготовки, щоб отримати ідеальне покриття. Якісна фарба для стін покриє шпалери і залишить вам рівну поверхню", - зазначає він.

Фахівець попереджає, що фарба не зможе повністю приховати недоліки, тому простіше зняти шпалери і пофарбувати стіну безпосередньо, щоб отримати бездоганну поверхню.

Як правильно фарбувати шпалери

Тобі радить, що за умови дотримання базових правил підготовки, а також якщо шпалери в хорошому стані і сухі, можна повністю уникнути найму шпалерного парогенератора. У блозі Valspar радять переконатися, що шпалери в хорошому стані, а якщо ви використовуєте підкладковий папір, переконайтеся, що він повністю висох.

"Якщо на шпалерах є якісь відколи, дірки або помітні подряпини, краще зачистити стіну замість того, щоб перефарбовувати шпалери. Фарба не зможе повністю приховати ці недоліки, тому простіше зняти шпалери і пофарбувати стіну безпосередньо, якщо ви хочете отримати бездоганне покриття", - вказують експерти.

Вони також сказали, що вам не потрібно використовувати спеціальну фарбу, щоб покрити шпалери, але вони рекомендують повторно заклеїти краї перед початком роботи.

"Ви ж не хочете працювати, фарбуючи шпалери тільки для того, щоб згодом вони відклеїлися. Фарба, ймовірно, допоможе заклеїти шви, але щоб бути вдвічі впевненішим, використовуйте тонку і прозору шпаклівку, щоб заклеїти шви. Нанесіть її по краях стін, навколо стельового шва і вздовж плінтуса", - радять фахівці.

Як очистити шпалери

Вони наголошують, що чищення шпалер - найскладніша частина роботи.

"Занадто багато вологи - і ви ризикуєте пошкодити шпалери, але занадто мало - і вони можуть бути недостатньо чистими, що вплине на кінцевий результат. Для очищення шпалер використовуйте знежирювач або цукрове мило. Щоб переконатися, що ви не розмочили поверхню, нанесіть засіб для чищення губкою, обережно розтираючи його по шпалерах. Змочіть чисту ганчірку в холодній воді і відіжміть надлишки, перш ніж змивати засіб для чищення зі стіни. Дайте їй повністю висохнути", - резюмували фахівці.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти