Ні в якому разі не в холодильнику: експерт назвав найкращий спосіб, як зберігати картоплю

4 жовтня 2024, 14:06
103
Одна дуже поширена помилка, яку робить багато хто з нас, призводить до того, що смак картоплі під час варіння стає набагато гіршим.
Овощи, картошка
Експерт назвав найкращий спосіб, як зберігати картоплю/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, УНІАН

Якщо ви хочете продовжити термін зберігання картоплі, то варто знати про одну ключову річ, яку ми часто робимо неправильно. Ця помилка полягає у тому, що багато хто не знає, як правильно зберігати картоплю і чи можна зберігати картоплю в холодильнику.

Експерт зі зберігання харчових продуктів, який веде свою сторінку у TikTok під ніком creative_explained, розповів, де краще зберігати картоплю в квартирі чи будинку. Першочергово він наголосив, що головною помилкою є класти картоплю в холодильник, пише The Mirror.

У більшості людей одразу може виникнути запитання чому не можна зберігати картоплю в холодильнику. Експерт пояснив, що перебування цього продукту в такому місці призведе до того, що крохмаль перетвориться на цукор, і в результаті під час варіння картопля стане солодшою і темнішою, що не є бажаним результатом.

відео дня

Натомість варто помістити картоплю у прохолодне, сухе і дуже темне місце.

Автор відео продемонстрував це, поклавши картоплю у миску та накривши кухонним рушником, щоб якомога краще зберігалася прохолода. Шафа буде ідеальним місцем, куди можна покласти такий продукт, але не можна розміщувати його поруч з іншими фруктами та овочами.

Експерт також запропонував кілька додаткових безцінних порад щодо зберігання продуктів. Наприклад, він порадив зберігати цибулю і часник поза холодильником у сухому та прохолодному місці. Салат потрібно загорнути у фольгу і покласти у холодильник – таким чином цей продукт буде зберігати свою свіжість до 30 днів.

Також експерт не радить класти огірки у холодильник, адже там вони вже через три дні стануть м’якими. Натомість від зазначив, що можна покласти їх у поліетиленовий пакет, проколоти кілька дірок і помістити в прохолодне місце на кухні. Імбир та лимони найкраще зберігати в холодильнику, тоді як помідори повинні залишатися на кухонному столі.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Ні в якому разі не в холодильнику: експерт назвав найкращий спосіб, як зберігати картоплю
Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти