StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не в холодильнику: як правильно зберігати шоколад - стане ще смачнішим

10 серпня 2024, 16:06оновлено 11 серпня, 14:49
1883
Експерти поділилися простими кроками, які допоможуть зробити так, щоб кожен наступний шматочок шоколаду був таким же насиченим і ситним, як і перший.
Не в холодильнику: як правильно зберігати шоколад - стане ще смачнішим
Як правильно зберігати шоколад - як зробити шоколаж свіжим знову / Колаж Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

В умовах фінансової скрути експерт поділився порадою, як правильно зберігати шоколад, щоб покращити смак улюблених какао-ласощів. За даними сімейної компанії Wheeldon Brothers, що займається переробкою відходів, правильне зберігання має вирішальне значення для збереження чудового смаку та текстури ваших шоколадних ласощів.

Якщо вам цікаво дізнатися більше, яка доза шоколаду є безпечною для організму, рекомендуємо наш матеріал: "Шоколадне передозування": що буде, якщо з'їсти 10 шоколадок за раз.

Вони запропонували кілька простих порад, щоб кожен шматочок був таким же чудовим, як і попередній, повідомляє Express.

відео дня

Ось кілька порад про те, як зберігати шоколад, як справжній шанувальник.

"Щоб шоколад зберіг свій багатий смак і гладку текстуру, зберігайте його в прохолодному темному місці, а не в холодильнику", - радять фахівці.

Вони зазначають, що оптимальний температурний діапазон для шоколаду - від 18 до 21 градуса за Цельсієм. Експерти додають, що така температура запобігає таненню шоколаду, дозволяючи його складним нотам какао проступати назовні".

"Захищайте шоколад від джерел тепла та сильних запахів, щоб зберегти його якість. Надмірне нагрівання може призвести до розплавлення шоколаду або утворення білої порошкоподібної поверхні, відомої як "цвітіння", тоді як сильні запахи можуть просочитися в шоколад, змінюючи його делікатний смаковий профіль", - застерігають вони.

Крім того спеціалісти радять при зберіганні відкритого шоколаду щільно загорнути його у фольгу або покласти назад в оригінальну упаковку, що закривається.

"Це запобігає контакту з повітрям і вологою, які з часом можуть погіршити смак і текстуру шоколаду, гарантуючи, що кожен наступний шматочок буде таким же смачним, як і перший. Температура, при якій ви зберігаєте шоколад, суттєво впливає на його текстуру та смак. За вищої температури ароматичні нотки какао стають більш вираженими, тому намагайтеся зберігати шоколад при стабільній температурі від 18 до 21 градуса за Цельсієм, щоб отримати найкращі смакові враження", - резюмували експерти.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти