StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Моль і цвіль будуть не страшні: як зберігати горіхи, щоб не псувалися

27 вересня 2023, 11:45
Главред розповість, чи можна зберігати горіхи в поліетиленовому пакеті і що важливо знати, щоб зберегти продукт довше.
Як зберігати горіхи
Як зберігати горіхи / колаж: Гларвед, фото: скріншот

Що може бути смачніше горіхів, доданих в випічку, салати або десерти. Саме цей продукт насичує організм людини різними необхідними елементами, які допомагають бути здоровим і енергійним. Однак зберігати горіхи довго досить важко. Ми розповімо, як правильно це робити, щоб не зіпсувалися.

Від чого псуються горіхи:

  • волога - горіхи вбирають вологу з навколишнього середовища, що сприяє розмноженню цвілі і гниття
  • повітря - при тривалому контакті з повітрям горіхи можуть окислюватися, приводячи до втрати свого смаку і погіршення якості
  • температура - зберігання горіхів при підвищеній температурі сприяє погіршенню їх якості і може викликати неприємний запах
  • тривале зберігання - горіхи мають термін придатності, тому тривале зберігання може привести до втрати свіжості і появи неприємного смаку
  • світло - тривалий вплив світла може призвести до окислення жирів в горіхах, що погіршує їх смак і якість

Як зберігати горіхи

Горіхи - це не тільки смачний, але і поживний продукт. Для того щоб зберегти їх свіжість і якість, важливо дотримуватися рекомендацій по зберіганню. Найкраще вибирати контейнери, які забезпечують герметичне закриття. Це може бути пластиковий або скляний контейнер з кришкою або щільно закритий пакет. Головне, щоб він був чистий і сухий.

відео дня

Чи можна зберігати горіхи в поліетиленовому пакеті

Поліетиленові пакети зазвичай забезпечують достатню герметичність, що допомагає запобігти проникненню вологи і зберегти свіжість горіхів. Однак, важливо упевнитися, що горіхи повністю висохли перед упаковкою, щоб уникнути можливого пліснявіння. Найкраще використовувати зіп-пакети із замком.

Як і де зберігати горіхи, щоб не завелася міль

Одним з ключових моментів у запобіганні появи молі при зберіганні горіхів є уникнення контакту з вологою і правильне зберігання. Для цього рекомендується так зберігати горіхи , щоб не було доступу ніякої вологи. Також можна додати лаванду або інші природні відлякувачі молі в місця, де ви зберігаєте горіхи.

Як правильно зберігати очищені горіхи

Очищені горіхи більш схильні до окислення через видалення захисної оболонки. Для їх зберігання рекомендується використовувати щільно закриті контейнери з негерметичних матеріалів, що дозволяють продукту "дихати". Це допоможе зберегти їх свіжість і уникнути можливого неприємного запаху.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти