StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Який напій впливає на сон навіть гірше, ніж кава: відповідь вразить

13 квітня 2024, 04:15оновлено 16 квітня, 08:40
1521
Більшість людей вважають за краще пити цей напій на ніч, очікуючи, що він зможе покращити якість сну.
Девушка, сон, напиток
Який напій впливає на сон навіть гірше, ніж кава/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Часто вважають, що якщо випити склянку молока на ніч – це буде чудовим способом почати відчувати сонливість і покращити якість сну. Але нові дослідження показали, що насправді цей напій погано впливає на сон, повідомляє Daily Star.

Радимо також прочитати матеріал: Знайти помилки на картинці за 12 секунд зможуть лише люди з високим IQ: складна загадка

Зазначається, що такі результати показало нове дослідження. Під час дослідження різних людей просили пити перед сном чай, каву, молоко або гарячий шоколад. Результати показали, що сон був найгіршим якраз у тих, хто пив на ніч молоко – вони в середньому спали вночі лише по 6 годин 52 хвилини, тоді як навіть любителі кави спали в середньому більше 7 годин.

відео дня

Найкращі показники були у тих, хто пив на ніч чай, але їхні результати не надто відрізнялися від учасників, які вживали гарячий шоколад – обидва напої сприяли тому, що в людей була більш ніж 1,5-годинна фаза швидкого сну (саме у цій фазі ми бачимо яскраві сни).

Такі результати можуть заплутати, адже раніше вважалося, що молоко має корисний вплив на сон. Подібна думка панувала саме через вміст у цьому продукті амінокислоти під назвою "триптофан", яка, як вважається, має властивості сприяння сну поряд з мелатоніном.

Але консультант зі сну Роузі Девідсон з Just Chill Baby Sleep стверджує, що це не зовсім однозначна картина, оскільки реакція людини на молоко залежить від багатьох різних факторів.

"Хоча триптофан теоретично може сприяти сонливості, його кількість у молоці може бути недостатньо значною, щоб викликати помітний ефект. Крім того, індивідуальні реакції на триптофан можуть сильно відрізнятися", – розповіла Девідсон у коментарі виданню The Mirror.

У той же час вона додала, що для декого молоко може мати ефект плацебо, і віри у те, що воно може допомогти заснути, буде достатньо для того, щоб розслабитися і заснути.

"Зрештою, те, чи допомагає молоко заснути, повністю залежить від чутливості людини до його компонентів і контексту, в якому воно споживається. Для деяких воно може сприяти більш спокійному нічному сну, тоді як для інших його вплив може бути незначним", – сказала Роузі Девідсон.

При цьому вона додала, що не варто пити велику кількість будь-якого напою ближче до сну.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти