StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Якого запаху найбільше бояться комарі: топ-5 рослин, які відженуть кровопивць

31 травня 2024, 19:56оновлено 1 червня, 13:20
2410
Щоб запобігти укусам таких комах та вигнати їх з вашого дому, варто знати, який запах не люблять комарі. Достатньо буде мати поруч деякі рослини.

Розмарин, комар, мелисса
Якого запаху найбільше бояться комарі/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, depositphotos.com/ua

Комарі у теплу пору року можуть стати справжньою проблемою. Від них важко заховатися не тільки на вулиці, а й вдома, адже достатньо буде ненадовго відкрити вікно для провітрювання – і ці непрохані гості можуть дуже швидко залетіти всередину.

Радимо також прочитати матеріал: Треба знайти леопарда в джунглях за 8 секунд: найкращий спосіб перевірити уважність

Але якщо ви шукаєте спосіб, як позбутися комарів вночі або відігнати їх від себе вдень, то не обов’язково одразу бігти у магазин по різні хімічні засоби. Є п’ять рослин, запах яких ці комахи просто не можуть терпіти, розповідається у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Отже, давайте розберемося, чого бояться комарі і як їх відлякати від себе дуже простими способами.

1. Меліса

Таку рослину часто заварюють у вигляді чаю. Ефірні олії, які містяться у мелісі та є такими корисними для людини, нестерпні для комарів, тому до меліси комахи не підлітають.

2. Розмарин

Це ще одна пряність, запах якої не можуть витерпіти комарі. Щоб аромат розмарину був сильнішим, не обов’язково розтирати листя – можна просто поворушити рослину. Якщо ви вирощуєте такі рослини у горщиках, то для кращого ефекту їх потрібно потрусити. Також розмарин може знімати свербіж після укусу комарів.

Чого бояться комарі?

Комарі недолюблюють певні запахи - наприклад, іланг-ілангу, лемонграсу, цитронелли, евкаліпта, лаванди та ялівцю. Це можна використовувати проти них: достатньо додати 3-5 крапель ефірної олії в аромалампу за кілька годин до сну і ще кілька крапель - на край ковдри або пледа.

3. Базилік

Можна поставити горщик з базиліком на обідній стіл, і комарі не будуть докучати. Ця рослина своїм сильним запахом чудово відлякує кровопивць. Крім цього, базилік ще й допомагає зняти свербіж від укусів комарів. Достатньо буде розтерти кілька листочків у руках і прикласти до місця укусу – ефірна олія, яка виділяється із зелені, зніме набряк і свербіж.

4. Лаванда

Запах лаванди дуже не подобається різним комахам. Засушена лаванда може відлякувати і комарів, і міль. Її листочки треба потерти на оголених ділянках тіла. Рослина виділяє камфору – саме ця речовина з сильним ароматом так не подобається кровопивцям.

5. М’ята

Ця рослина не лише корисна для здоров’я, а ще й чудовий захисник від комарів. Ефірні олії, які виділяє м’ята, відлякують цих комах. Тому й аромат м’ятного чаю точно їм не сподобається.

Дивіться відео про топ-5 рослин, які відлякують комарів:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти