StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як дізнатися, що за мною стежать через телефон: способи, які не можна забувати

26 серпня 2023, 05:30оновлено 26 серпня 2023, 12:29
Якщо ви не знаєте, як відключити будь-яке стеження на телефоні, введіть універсальну комбінацію *#002#, яка повинна прибрати незрозумілу переадресацію.
Прослуховування телефону
Як відключити стеження на своєму телефоні ви зрозумієте, коли дізнаєтеся потрібні комбінації / скріншот YouTube

Сьогодні телефон є практично у кожного, а без зв'язку неможливо вести ані робочі, ані особисті справи. У всіх час від часу з'являються побоювання з приводу того, а чи не слухає хтось телефонні дзвінки. Після цього люди цікавляться, як позбутися прослушки телефону. Ми допоможемо розібратися в проблемі.

Яку комбінацію потрібно набрати, щоб дізнатися прослуховується телефон, чи ні

Короткі смс-команди можуть прояснити, чи захищені ваші дані і чи не стежить хтось за вами.

Код *#21#

відео дня

Цей код допоможе вам з'ясувати, чи не підключена переадресація смс, дзвінків або інших ваших даних. Якщо така переадресація є, на екрані з'являться конкретні дані, особливо номер, куди йде вся інформація. Переадресацію можуть встановити батьки, які для безпеки стежать за своїми дітьми, ревниві подружжя або навіть шахраї.

Комбінація #62#

Комбінація покаже, куди йде перенаправлення всіх телефонних викликів, смс і даних, якщо до вас не змогли дотелефонуватися. За замовчуванням встановлюється переадресація голосових викликів на телефон вашого мобільного оператора. Це так звана голосова пошта.

Команда *#002#

Ось універсальний код, який вимикає будь-яку переадресацію з вашого телефону.

Код *#06#

Коли ви наберете цей код, дізнаєтеся IMEI (International Mobile Equipment Identifier) – міжнародний ідентифікатор мобільного коду. Знаючи цей номер свого пристрою, ви зможете знайти апарат, якщо його вкрали. Телефон можна буде знайти навіть з іншого сім-картою.

Як зрозуміти, що твій телефон прослуховують

Якщо прослушку ведуть спецслужби, ви про це навряд чи дізнаєтеся. Але є і прості способи, які можуть вказувати на прослушку зі сторони.

Дуже швидко сідає батарея

Буває, що справна батарея дуже швидко стала розряджатися. Це може вказувати на встановлення програми, яка працює на тлі та потенційно відстежує ваші дії.

Перешкоди під час дзвінків

Різні клацання, гудки або відлуння можуть свідчити про перехоплення або запису розмови зі сторони.

Різке збільшення споживання даних

Якщо передача даних у Мережі різко зросла, мова може йти про те, що якийсь прихований застосунок відправляє ваші дані на невідомий сервер.

Дивні повідомлення

Текстові повідомлення з незрозумілими символами також можуть вказувати на прослуховування.

Телефон "живе своїм життям"

Якщо раптом телефон став сам включатися, вимикатися і перезавантажуватися без зрозумілої причини, можливо, на нього було встановлено шкідливе програмне забезпечення.

Телефон почав гальмувати

Телефон, який на прослушці, повільніше працює, адже приховані процеси або застосунки споживають багато ресурсів і заважають його нормальному функціонуванню.

Теплий телефон без використання

Телефон на прослушці може бути теплим на дотик без зарядки і використання, якщо на ньому запущені приховані застосунки.

Чи можна захистити телефон від прослуховування

Навряд чи можна повністю захистити телефон від прослуховування, проте є можливість провести профілактику, щоб ваші дані не потрапили стороннім.

Використовуйте закриті меседжери

Йдеться про, наприклад, Telegram, Chare, Wickr або Signal. Доступ до них під час розмов закритий для всіх.

Дотримуйтесь інформаційної гігієни

Вирішіть, яку інформацію потрібно обговорювати телефоном, а яку – ні. Номер телефону залишайте закритим для сторонніх. Бажано не публікувати фотографії дітей.

Не встановлюйте сторонні застосунки

Багато застосунків збирають дані для статистики компаній або реклами. На 100% від цього не захиститися, проте постарайтеся не встановлювати "ліві" застосунки, не переходьте за невідомими посиланнями і не заряджайте свій телефон "безкоштовними" зарядками.

Не потрапляйте на хитрощі шахраїв

Відстежити місцезнаходження людини, якщо мова не йде про роботу спецслужб, може тільки оператор мобільного зв'язку. Тільки за згодою абонента. Сайти, які пропонують такі послуги, це шахраї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти