StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно варити кукурудзу, щоб вона була м'якою і соковитою: 3 головних поради

25 серпня 2023, 08:56
Главред розповість, що додавати в кукурудзу при варінні, щоб вона здивувала особливим смаком.
Як правильно варити кукурудзу щоб вона була м'якою і соковитою
Як правильно варити кукурудзу щоб вона була м'якою і соковитою / колаж: Главред, фото: instagram lidiya120689

Одне з найпопулярніших літніх ласощів українців - варена кукурудза. Однак для того, щоб вона була дійсно ніжною і смачною, необхідно знати, як правильно варити цей овоч. Ми розповімо, як це зробити.

Як правильно варити кукурудзу, щоб вона була м'якою і соковитою

Спочатку розберемо найелементарніші поради. Для приготування кукурудзи необхідна каструля, в яку овоч поміститься так, щоб повністю покрити його водою. Потім каструлю необхідно відправити на максимальний вогонь і довести до кипіння, після чого вогонь зменшити. Головне, щоб вода повністю покривала плоди.

Скільки варити кукурудзу

Час приготування кукурудзи може бути різним. Залежить він завжди від молодості кукурудзи. Наприклад, для молодої кукурудзи вистачить 15-20 хвилин на дрібному вогні, а ось більш зрілій кукурудзі цього часу зовсім не вистачить. Тоді варити доведеться близько 40 хвилин. Однак іноді приготування може зайняти і до двох годин.

відео дня

Як зрозуміти, що кукурудза готова

Для того, щоб точно бути переконатися, що кукурудза готова - мало просто проткнути її виделкою або зубочисткою, адже зерна кукурудзи піддаються проколюванню в будь-якому стані. Найвірніший спосіб перевірити готовність овоча-дістати кукурудзу, відрізати пару зерен і спробувати їх на смак. Саме такий спосіб дасть впевненість в тому, готовий продукт чи ні.

Що додавати в кукурудзу при варінні

Звичайно, кукурудзу можна варити в холосту, проте можна і спробувати змінити її смак в кращу сторону. Наприклад, в воду, де вариться кукурудза, можна спробувати додати трохи вершкового масла, воно зможе надати їй вершкового відтінку. Також ним можна натерти вже готову кукурудзу і додати сіль зі спеціями. А ось в тому випадку, якщо варити потрібно зрілу кукурудзу, її можна попередньо вимочити в молоці з водою в пропорції 1 до 1 протягом 4 годин.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти