StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Кіт кидається на ноги і кусає: що є причиною такої поведінки

25 серпня 2023, 07:00
32893
Главред розповість, чому кіт став кидатися на ноги і що це означає.
Кіт кидається на ноги і кусає
Кіт кидається на ноги і кусає / колаж: Главред, фото: instagram dariacroo / foramet

У багатьох людей давно в будинках живуть коти, ці тварини стають невід'ємною частиною життя і роблять його більш цікавим, радісним і затишним. І незважаючи на те, що ці тварини стають для людей все зрозуміліше - деякі їх дії все ж зрозуміти може не кожен. Ми розповімо, як зрозуміти чому кіт кидається на руки і ноги.

Кіт кидається на ноги і кусає

Бувають ситуації, коли кіт раптом вирішує знайти собі нове заняття і тоді придумує, що потрібно почати кидатися господареві на ноги. Багато людей, переймаючись питанням про те, чому кіт став кидатися на ноги, думають, що тварина так проявляє агресію. Однак, це не зовсім так.

Найчастіше причиною такої поведінки є бажання вихованця погратися і отримати увагу. Він може чіпати лапками ноги або намагатися за вами гнатися. Це означає, що коту потрібно приділити час і пограти з ним хоча б 20 хвилин в день.

відео дня

Також така поведінка рідше, але все-таки може свідчити про прохання погодувати. Іноді коти таким чином привертають увагу до того, що їх вже пора пригостити їжею. Не варто плутати активні стрибки в ноги зі звичайною ласкою, коли кіт треться об ноги. У цього явища є інше пояснення.

Чому кіт любить тертися об ноги

Будь-якому господареві приємно, коли кіт проявляє особливу увагу до свого господаря і ласкаво треться об його ноги. Цю дію також можна пояснити. Найчастіше кіт таким чином намагається залишити свій запах на господарі, щоб позначити його приналежність до будинку і себе.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти