StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як почистити і освіжити килим в домашніх умовах: 5 найефективніших способів

31 серпня 2023, 05:30оновлено 31 серпня 2023, 09:06
22980
Як освіжити килим на підлозі в домашніх умовах ви дізнаєтеся, коли самі приготуєте розчин, завдяки якому вдасться добитися вражаючих результатів.
Килим
Як правильно випрати килим в домашніх умовах і обійтися без хімчистки / скріншот YouTube

Красиві килими і паласи завжди вважалися атрибутом затишку і особливої атмосфери в будинку. Але з часом килимове покриття псується, брудниться і втрачає свій вигляд. З'являються різні плями, які часом відіпрати достатньою нелегко. Навіть хімчистка не завжди допомагає. Тому багато хто починає цікавитися, як почистити дуже брудний палас в домашніх умовах. Ми розповімо вам про способи, які допоможуть відчистити ваш килим.

Чим помити килим в домашніх умовах від бруду і запаху

Є прості ідеї, як надати килиму свіжий вигляд. Засоби, які ми пропонуємо, добре підійдуть для килимових покриттів з низьким і високим ворсом.

Таблетка для посудомийної машини

відео дня

Нам знадобиться 2 літри гарячої води, таблетка для посудомийки, 2 столові ложки нашатирного спирту і щітка для килима.

У гарячій воді треба розчинити таблетку, бажано, щоб вона була з хорошою піною. Мало піни - потрібно додати декілька крапель рідкого мила або миючого засобу для посуду.

Після цього в розчині змочується щітка і вручну проводиться чистка килима. Наприкінці слід пройтися паласом щіткою з чистою водою і витерти килим сухою серветкою або ганчіркою.

Сода

Сода є в кожному будинку, вона допоможе не тільки повернути яскравість кольору вашого килима, але і прибере жир. Причому розчин з содою підійде для будь-якого типу паласу.

Для очищення килима знадобиться гаряча вода, ганчірочка і сода.

Беремо соду і рівномірно розсипаємо її на килим. Вологою ганчіркою потрібно пройтися по всьому покриттю, щоб сода втиралася в ворс. Сам ворс паласа потрібно заздалегідь трохи зволожити. Ми залишаємо килим з содою на 30 хвилин, щоб вона ввібрала всю пил і бруд.

Після цього килим потрібно пропилососити.

Оцет

Не знаєте чим відіпрати плями від соків, кави і шоколаду? Зробіть розчин з оцтом. Для цього потрібно взяти 1 столову ложку прального порошку, 1 столову ложку соди, 1/3 склянки оцту і 3/4 склянки з гарячою водою.

Потрібно змішати всі компоненти і перелити їх в пульверизатор, з якого треба побризкати рівномірно весь палас. Проходимся килимом м'якою щіткою і залишаємо розчин на килимі на 10-15 хвилин.

За підсумком увесь пил і бруд потрібно прибрати пилососом.

Сіль

Сіль вважається м'яким і швидким засобом, який допоможе знайти килиму небувалу свіжість. Метод дуже простий: треба посипати дрібну сіль на килим і вологою щіткою почистити його поверхню. Залишки також прибираються пилососом.

Пральний порошок

Ефективний за рахунок великої кількості піни. Її і потрібно наносити на килим.

Беремо 1 літр води і розчиняємо в ній 2 столових ложки порошку. Піна наноситься на килим щіткою або губкою старанними вбиваючими рухами. Складні плями доведеться потерти щіткою.

За півгодини потрібно пройтися по килиму і дати йому висохнути. Порошок, який залишився, потрібно зібрати пилососом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти