StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як кава впливає на шкіру: чому не варто вірити 3-м популярним міфам

18 листопада 2023, 03:40оновлено 24 листопада 2023, 15:32
Залежно від кількості випитої кави вона може принести як користь, так і шкоду. Зловживати цим напоєм не варто, але в невеликих кількостях він буде корисним.
Кофе
Як кава впливає на шкіру/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

На здоров’я шкіри людини впливає дуже багато факторів – від стану здоров’я організму загалом до їжі, напоїв, правильності підібраного догляду і засобів, погоди тощо. Навіть зміна погодних умов не залишається осторонь і накладає свій відбиток на те, як виглядає наша шкіра, особливо на обличчі. Так, влітку основний вплив чинять сонце і високі температури повітря, взимку – низькі температури і сухе повітря в приміщеннях з опаленням, а у міжсезоння – різкі перепади температурних умов.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Чи можна давати через поріг: що говорить древня прикмета

Але не усі здогадуються, який серйозний вплив на стан нашої шкіри має один з найпопулярніших напоїв – кава. Давайте розберемося, як кава впливає на шкіру, і які є плюси та мінуси у такого впливу.

відео дня

Існує три популярних міфи щодо впливу кави на шкіру людини:

Міф 1. Кофеїн викликає обвисання шкіри

Кава має сечогінну властивість. Такий поширений "побічний ефект" змушує нас ледь не одразу бігти до туалету після випитої чашки цього напою. І саме через таку характерну особливість з’явився міф, що кава може призводити до зневоднення організму і, як результат, обвисання шкіри.

Але насправді немає наукового обґрунтування того, що від вживання кави шкіра може почати обвисати. А щоб в організмі було достатньо води, завжди треба стежити за тим, чи достатню кількість рідини ви вживаєте кожного дня.

Міф 2. Кофеїн призводить до появи зморшок

Насправді кофеїн містить у своєму складі антиоксиданти, які навпаки допомагають боротися зі зморшками. Крім цього, такий напій може допомогти захистити шкіру від пошкоджень внаслідок впливу ультрафіолету та вільних радикалів.

Міф 3. Кофеїн викликає появу акне

У такої тези насправді є слушність, адже кофеїн може стимулювати вироблення в організмі короткострокового стрес-гормону – аденозину. А високий рівень стресу може вплинути також на шкіру і призвести до появи акне. Але насправді такий ефект можна спостерігати не в усіх, а лише в деяких людей, адже цей наслідок є дуже індивідуальним.

Але головне, що потрібно пам’ятати усім любителям кави – усе корисне в міру. Якщо зловживати таким напоєм, то є ризик завдати серйозної шкоди своєму організму.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти