StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися клопів у дивані: дуже ефективний спосіб

10 липня 2024, 16:11
191
Чого найбільше бояться постільні клопи - так це комплексної парової та хімічної обробки, яка має посприяти позбавленню від паразитів, які поселилися в оселі.
боротьба з клопами
Що робити, якщо з'явилися клопи в дивані, і як їх побороти / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube

Клопи у квартирі заводяться нерідко, причому незалежно від того, як часто проводиться прибирання. Вони можуть оселитися в оббивках дивана, різних щілинах, розмножуватися і завдавати безліч незручностей. У такій ситуації люди задаються питанням, як позбутися клопів у дивані в домашніх умовах. Ми розповімо про спосіб, який знайшли для вас на просторах Інтернету.

Автори YouTube-каналу Герадез, які самі займаються дезінсекцією, показали комбінований спосіб позбавлення від клопів, які оселилися у квартирі.

Що не переносять клопи, і що потрібно робити, щоб їх позбутися

Купіть парогенератор

Потрібно буде провести комплексну обробку, яка включатиме термічний і хімічний спосіб. Якщо клопів багато і боротьба з ними - дуже серйозне завдання, потрібно придбати парогенератор.

Парообробкою можна знищити велику кількість клопів та їхніх яєць. Щоб розуміти, який парогенератор придбати, потрібно проконсультуватися з фахівцями в магазинах, де їх продають.

Як обробляти диван парогенератором від клопів

Треба виявити, де клопи ховаються і відкладають яйця. Зазвичай це оббивки дивана, відкриті шви у стінах, щілини або шов на кромці матраців.

Обробляти потрібно точково - там, де знайшлися клопи. Немає сенсу обробляти абсолютно все. На цьому етапі завдання полягає в тому, щоб спочатку за допомогою парогенератора прибрати частини колоній клопів, а потім вже інсектицидами знищити тих, що залишилися.

Парообробка знищує ще й яйця клопів, з чим не кожен інсектицид здатний впоратися.

Працювати треба точковою насадкою, яка проникає глибоко в різні щілини, де можуть ховатися клопи. Також знадобиться широка насадка, якщо проводиться обробка матраца.

Як позбутися клопів за допомогою інсектицидів

Другий етап передбачає обробку хімією. Потрібно вибрати препарати у формі концентратів емульсії або капсульованої суспензії. Обприскувати можна пульверизатором або розпилювачем.

З приводу того, який засіб потрібно залити в ємність, потрібно проконсультуватися з фахівцями. Точно не можна назвати засіб, який допоможе, адже ефективність препаратів у кожній квартирі буває різною.

Не потрібно використовувати аерозолі, оскільки вони можуть не пробити оболонку яєць клопів. А ось препарати у формі концентратів емульсії мають тривалу післядію. Вони перекривають інкубаційний період клопових яєць. Аерозольні ж, навпаки, швидко випаровуються.

Хімічна обробка, на відміну від парової, має максимально охоплювати всю площу квартири або будинку, включно з усіма плінтусами, фіранками, килимами, підвіконнями, щілинами тощо.

Загалом, комбінований метод - спочатку парообробка, а потім хімія - має позбавити вас клопів, які оселилися в дивані або по всьому будинку.

Звідки беруться постільні клопи?

Існує безліч шляхів проникнення клопів у квартиру. Основні - через одяг, у разі купівлі дивана, що був у вжитку, або в ситуації, коли постільні клопи просто перебігли із сусідньої квартири через щілини, пишуть фахівці з дезінсекції.

Дивіться відео, як позбутися постільних клопів у квартирі:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти