StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися голубів на балконі: топ-5 ефективних методів

29 червня 2024, 05:10
8996
Хоч голубів і вважають птахами миру, однак часто вони приносять людям дискомфорт, прилітаючи на балкон і залишаючи послід. Але є способи, як відлякати птахів.
Голуби
Як відлякувати голубів з балкона / Колаж: Главред, фото: flickr

Мати справу з голубами, які прилітають постійно на ваш балкон - справа не з приємних. Особливо, коли вони залишають багато посліду. Але є кілька методів відлякати птахів. Представники Toprepellents розповіли на каналі в YouTube, як це зробити.

Спосіб №1

Найперше, що потрібно спробувати зробити, на думку фахівців - це змінити середовище існування голубів. Якщо вони часті гості на вашому балконі, то варто прибрати їхні місця для ночівлі, закрити будь-які щілини та великі отвори. Якщо йде мова про будинок - варто перекрити джерела води у саду і не залишати їжу там, де її можуть дістати птахи. Також важливо тримати контейнери для сміття закритими та регулярно викидати відходи.

Спосіб №2

Відлякати голубів з балкону можна і звуком. В такому випадку варто скористатись вітровим дзвінком або ультразвуковим відлякувачем для птахів. У комплект до цього можна поставити сталеві шипи, які не завдадуть шкоди тваринам, але і відлякуватимуть їх.

Дивіться відео, як відлякувати голубів з балкона:

Спосіб №3

Світловідбиваюча відлякувальна стрічка — найкращий спосіб виграти битву з голубами. Усе, що вам потрібно зробити, це нарізати необхідну кількість смужок і розмістити їх у місці, де ви найчастіше помічаєте птахів.

Спосіб №4

Якщо боротися з голубами підручними засобами, то найкраще для цього підійде фольга. Її потрібно нарізати смужками і розвісити по всьому периметру балкона або підвіконня. Принцип її роботи подібний до світловідбиваючої відлякуючої стрічки - вона теж блищатиме, шарудітиме, що голубам не сподобається.

Спосіб №5

Якщо американські спеціалісти радять прибрати будь-які джерела води, аби голуби полетіли геть, то українські господарі переконані - обливання птахів зі шланга чи іншого пристосування відіб'є і пернатих бажання наближатися до вашого балкону.

Що таке Top Repellents?

Top Repellents - канал на YouTube, де автори розповідають про те, як захистити свій дім,офіс чи терасу від усіляких жуків, гризунів та птахів. На канал підписано 16 тисяч користувачів.

Інші новини про захист дому і саду:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти