StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як зберігати гроші, щоб не зіпсувалися: 3 "золоті" правила, які має знати кожен

1 лютого 2024, 14:10оновлено 6 лютого, 16:17
Якщо неправильно зберігати готівку вдома, купюри можуть так зіпсуватися, що користуватися ними буде неможливо. Щоб не втратити гроші, варто знати низку правил.
Деньги, девушка
Як зберігати гроші, щоб не зіпсувалися/ колаж: Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Якщо ви звикли частину своїх коштів зберігати вдома готівкою, то варто потурбуватися про створення для них спеціальних умов, за яких купюри не будуть псуватися і не втратять своєї придатності. Якщо зберігати ці кошти неправильно, то є ризик втратити їх через псування.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як сказати українською "ни в коем случае": мовознавець здивував відповіддю

Наприклад, зберігання купюр у вологому місці може призвести до того, що з часом на них може з’явитися пліснява, а от від тривалого перебування під сонячним промінням вони можуть просто "вигоріти" і стати непридатними для використання. Але це не єдині негативні фактори, які впливають на зберігання готівки.

відео дня

Звісно, не завжди може вийти створити у себе вдома умови, подібні до умов зберігання готівки в банках. Але якщо дотримуватися низки важливих правил, то точно можна звести до мінімуму усі ризики втратити свої кошти через неправильне зберігання.

1. Захищати від сильного нагрівання і світла

Головним завданням під час зберігання купюр є захист їх від сонячного і штучного освітлення і сильного нагрівання. Тому схованка для готівки не повинна бути там, куди є прямий доступ сонячного проміння чи освітлення кімнати, а також точно не має розташовуватися поруч з нагрівальними приладами. Вплив тепла і світла може зруйнувати поверхневий шар банкнот. Від тепла купюри можуть пересохнути, а від світла – "вигоріти".

2. Берегти від вологи

Волога – це ще один серйозний фактор, який може дуже швидко зіпсувати купюри. Якщо схованка готівки розташована у місці з підвищеною вологістю, то купюри можуть стати непридатними для використання, адже волога руйнує структуру банкнотного паперу.

3. Не класти купюри в книги

Якщо тривалий час зберігати купюри, поклавши їх між сторінками книги чи газети, то поліграфічна фарба через певний проміжок часу може відбитися на грошах.

Отже, ідеальним для зберігання купюр є темне місце, подалі від джерел світла і тепла та з комфортним рівнем вологи. Готівку бажано зберігати у спеціальних вакуумних упаковках, які захистять купюри від вологи, перепадів температури, ультрафіолетового проміння та інших факторів. Підійдуть для зберігання також пластикові контейнери або скляні банки з кришкою.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти