StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

З чого роблять зеленку: не дарма її називають діамантовою

4 жовтня 2023, 14:30
Зеленка - це дуже популярний антисептик, про який ми знаємо з дитинства.
З чого роблять зеленку
З чого роблять зеленку / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Зеленка, відома також як діамантова зелень, є одним з найпоширеніших антисептиків і медичних препаратів. Але як вона створюється і як робить свій благотворний вплив на рани і травми?

Як діє зеленка на рану?

Зеленка діє як антисептик і антимікробний засіб. Після нанесення на рану вона створює захисний бар'єр, який запобігає проникненню бактерій і інфекції. Також зеленка допомагає контролювати запалення і сприяє загоєнню ран.

відео дня

Крім того, зеленка використовується для позначення контурів рани, що дозволяє медичному персоналу легко відстежувати її зміни і ефективно спостерігати за процесом загоєння.

Як роблять зеленку?

Зеленку виробляють на основі хімічної сполуки, званої діамантовою зеленню. Цю сполуку отримують шляхом додавання іонів діамантової зелені (гентіаніл) у спиртовий розчин. Тому вона також відома як "діамантова зелень".

Процес виробництва зеленки передбачає змішування і розведення гентіанілу в спирті до бажаної концентрації. Гентіаніл надає зеленці її характерного яскравого кольору.

Чому зеленка називається діамантовою?

Зеленку іноді називають "діамантовою" через яскравий зелений колір, який вона набуває завдяки гентіанілу. Цей кольоровий слід робить легко видимими ділянки рани або пошкодження на шкірі.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти