StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

І чорну, і червону: як правильно обрізати кущі смородини навесні

19 березня 2024, 02:32
Своєчасна правильна обрізка смородини - запорука великого врожаю.
Як правильно обрізати кущі смородини навесні
Як правильно обрізати кущі смородини навесні / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

Навесні, перед розпусканням бруньок - ідеальний час для обрізки смородини і порічки. Правильна обрізка дозволяє не тільки зберегти здоров'я кущів, а й збільшити врожайність.

Важливо знати, як правильно обрізати смородину, щоб насолодитися її врожаєм. Експерти з "Аптеки садівника" знають, що і коли потрібно робити.

Що таке "Аптека садівника"?

ТМ "Аптека садівника" з'явилася 2008 р. Її "батьком" є відома українська компанія Укравіт Сайенс Парк, яка понад 20 років виробляє продукцію для аграрних підприємств - препарати, що забезпечують максимальний захист сільськогосподарських культур від комплексу шкідників (комах, кліщів, гризунів), збудників хвороб рослин, а також бур'янів.

відео дня

ТМ "Аптека садівника" створена спеціально для садівників і городників для захисту культур від шкідників, хвороб і бур'янів.

Коли обрізати смородину?

Кінець зими і початок весни - ідеальний час для обрізки смородини і порічки, поки не почався сокорух. Однак, за потреби обрізку можна проводити і пізнім літом, а також протягом осені.

Як правильно обрізати смородину?

  • Видаляйте старі, слабкі, сухі, уражені хворобами та пошкоджені гілки. Обрізайте їх під корінь.
  • Залишайте на кущі 5-7 найсильніших гілок другого-третього року з великими бруньками. Це дасть змогу зберегти врожайність.
  • Зрізайте гілки над брунькою, яка "дивиться" назовні куща, щоб із неї виросла нова гілочка.
  • Під час обрізки червоної смородини не видаляйте гілки "на зовнішню бруньку", оскільки це негативно позначиться на врожаї.

Намагайтеся підтримувати кущ у порядку, формуючи його так, щоб він не ставав занадто розрослим. Це допоможе підвищити врожайність і полегшить збір ягід.

Дотримуючись цих порад і рекомендацій, ви зможете правильно обрізати свої кущі смородини і порічки, що призведе до здорового росту рослин і забезпечить багатий урожай у майбутньому.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти