StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Експерт з сантехніки назвав помітну деталь, яка може призвести до катастрофи

26 лютого 2024, 15:24
Вона може бути попереджувальним знаком про прийдешні серйозні проблеми з вашим водопроводом.
Експерт з сантехніки назвав помітну деталь, яка може призвести до катастрофи
Експерт з сантехніки назвав помітну деталь, яка може призвести до катастрофи / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Мало хто знає, але зміна кольору водогінної труби може свідчити про більш серйозну проблему у вашій водопровідній системі.

За словами експерта з сантехніки Пітера Клейтона з компанії Trade Plumbing, якщо ви помітили зелені труби, то вам пора починати турбуватися, пише express.co.uk.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

відео дня

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

"Мідні труби зеленіють, коли вони проходять процес, який називається окисленням; це відбувається в результаті впливу кисню та води на труби, що призводить до руйнування металу. Зелений колір називається патиною, і він може вказувати на більш серйозні проблеми у вашій водопровідній системі", - поділився експерт.

Хоча окислені труби не є чимось серйозним і не впливають на якість вашої води, вони можуть бути попереджувальним знаком про майбутні серйозні проблеми, запевняє Клейтон.

"Якщо труби безпосередньо біля вашого резервуара для води окислюються, є велика ймовірність, що це може свідчити про витік у цій області. Часто це може бути проблемою з мідним з'єднанням, яке кріпить труби до бака. Якщо це мідне з'єднання несправне або погано підігнане, воно буде пропускати невелику кількість води і з часом призведе до окислення труб", - пояснив експерт.

Він зазначив, що якщо залишити все як є, то окислені труби з часом стануть слабкішими і можуть врешті - решт тріснути або лопнути, що стане сантехнічною катастрофою - і до того ж дорогою.

На щастя, ви можете витерти наліт, щоб запобігти подальшій корозії труб.

"Для видалення зеленої субстанції з труб можна використовувати кислотний розчин. Я рекомендую приготувати суміш з однієї частини харчової соди та однієї частини оцту, обережно нанести цю пасту на труби за допомогою зубної щітки або губки і залишити на трубах. Через 30 хвилин видаліть пасту вологою ганчіркою з милом, і ваші труби будуть як новенькі", - порадив експерт.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти