StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що не можна клеїти суперклеєм: прості поради, які має знати кожен

13 лютого 2024, 18:37оновлено 14 лютого, 10:23
39974
Суперклей момент та інші подібні клеї - знахідка в господарстві, проте їх краще не використовувати для скріплення деяких речей, щоб нічого не зіпсувати.
Суперклей
Чого боїться супер клей, і як його краще не використовувати / Скриншот YouTube

Суперклей часто стає справжньою паличкою-виручалочкою в будинку. Часом здається, що клей можна використовувати практично для будь-яких дрібних робіт. Здавалося б, ми знаємо, як правильно використовувати суперклей, але це не зовсім так. Далеко не кожні предмети і деталі можна з'єднати за допомогою такого клею.

Сподобався матеріал? От, що вас ще може зацікавити: як відмити застарілий жир з решітки плити: дуже простий, але дієвий спосіб

Що не клеїть супер клей

Суперклей і папір

відео дня

Багато хто цікавиться, чи можна суперклеєм клеїти папір. Загалом, можна, але не потрібно. На ньому з'явиться прозора плівка, яка буде помітною. Тому краще так не робити.

Супер клей і скло

Скло склеїться, але лише на певний час. У скла є лужна реакція, і вона негативно впливає на суперклей. Тому, найімовірніше, з'єднання буде неміцним і з часом зруйнується.

Деякі види пластику

Поліетилен, поліпропілен і тефлон суперклеєм теж краще не клеїти. Допускається це лише в тому разі, якщо до цього поверхні були оброблені праймером або активатором.

Силіконова гума і м'яка шкіра

Їх теж суперклеєм склеювати не рекомендується, тому що з'єднання буде недовговічним. Те ж саме стосується еластичних, а також тих матеріалів, які контактуватимуть з водою.

Електричні контакти і з'єднання та суперклей

Не можна приклеювати суперклеєм роз'єми зарядки. Категорично не радять цього робити, оскільки виникне безліч проблем: суперклей не проводить струм і здатен пошкодити плату та деталь.

Якщо паяти деталь від плати після суперклею, існує ризик отримати хімічний опік ока. Тому суперклей у цих випадках використовувати не можна.

Суперклей для нігтів

Не радять використовувати суперклей і для нігтів. Такий клей містить безліч хімікатів і агресивних інгредієнтів. У результаті може статися подразнення шкіри.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти