StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити, якщо згорів на сонці: поради лікарів

18 липня 2024, 16:40оновлено 18 липня, 17:18
101
Літо - сезон засмаги. Але перегрітися на сонці досить легко, тому кожен має знати, як швидко прибрати почервоніння, якщо згорів на сонці.
ожог от солнца
Що допомагає, якщо обгорів на сонці / Колаж: Главред, фото: flickr

Літній відпочинок під сонячними променями іноді закінчується не красивою засмагою, а болючими опіками шкіри через високу активність ультрафіолету. Це не лише неприємно, але й може бути небезпечно для здоров'я, тому важливо знати як швидко прибрати почервоніння, якщо згорів на сонці.

Лікарі американської академії дерматології (AAD) радять одразу розпочати лікування опіків, як тільки ви їх помітили. На питання, як швидко зняти опік від сонця вони відповідають наступне: для початку намагайтесь частіше приймати прохолодну ванну або душ, щоб полегшити біль. Після цього нанесіть на ділянку опіків зволожуючий крем з алое вера або соєю, щоб заспокоїти шкіру. Це варто робити одразу після душу, коли шкіра ще волога, або ж, коли відчуваєте дискомфорт. Окрім доглядових процедур допоможе зняти набряк прийом аспірину або ібупрофену.

Американські дерматологи також радять пити більше води - сонячний опік витягує рідину на поверхню шкіри, тому додаткова рідина допомагає запобігти зневодненню.

відео дня

Якщо на шкірі з’явилися пухирці, дайте їм зажити. Пухирці на шкірі означають, що у вас сонячний опік другого ступеня. Здирати пухирці категорично заборонено, оскільки вони утворюються, щоб допомогти вашій шкірі загоїтися та захистити вас від інфекції. Слідкуйте за чистотою пухирців і змащуйте їх вазеліном, щоб захистити їх під час заживання.

Важливо знати і те, як довго минає почервоніння від сонця. Тривалість симптомів сонячного опіку залежить від тяжкості ураження шкіри. Легкий сонячний опік проходить впродовж 3-4 днів. Середньої тяжкості - може тривати до 5-6 днів і зазвичай супроводжується лущенням шкіри.

У підсумку лікарі закликають захищати шкіру від сонця, щоб запобігти сонячним опікам і зменшити ризик раку шкіри та передчасного старіння шкіри. Шукайте тінь і носіть сонцезахисний одяг — наприклад, футболки з довгим рукавом, штани, капелюх та сонцезахисні окуляри із захистом від ультрафіолету. Нанесіть водостійкий сонцезахисний крем широкого спектру дії з SPF 30 або вище на всю шкіру, не покриту одягом.

Що таке Американська академія дерматології?

Американська академія дерматології (AAD) є некомерційною професійною організацією дерматологів у Сполучених Штатах і Канаді, яка базується в Роузмонті, штат Іллінойс, поблизу Чикаго. Вона була заснована в 1938 році і налічує понад 20 500 членів. Академія надає стипендії та асоційовані членства, а також стипендії для нерезидентів Сполучених Штатів чи Канади. З 1979 року AAD також видає щомісячний медичний журнал "Журнал Американської академії дерматології", пише Вікіпедія.

Інші новини про шкіру:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти