StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ваша шкіра кричить про допомогу: експерт пояснила, чому засмага - це небезпечно

10 липня 2021, 18:19
Сонце - не наш друг. Засмагати слід обережно та з використанням спеціальних засобів.
Пляж, Київ
Навіть при хмарній погоді зберігається небезпека сонячних опіків / УНІАН

Сонячне світло позитивно впливає на організм, воно допомагає виробленню гормону щастя, але сонце – не наш друг, заявила доктор медичних наук, професор дерматології Марина Анфілова. За її словами, сонячний опік можна отримати навіть у хмарну погоду та у воді. Тож, загоряти слід обережно і з використанням спеціальних засобів.

"На жаль, у нас в суспільстві існує уявлення, що ми повинні поїхати у відпустку, лягти на сонці та всі ці дні інтенсивно засмагати – так, щоби всі побачили, що ми були на відпочинку. Але засмага - це не є добре. Це захисна реакція, це крик про допомогу", - сказала Анфілова виданню Obozrevatel.

За її словами, на сонці не можна перебувати в найагресивніші періоди доби - з 11 до 16 годин, інакше може бути багато негативних наслідків засмаги. Також необхідно обов'язково користуватися сонцезахисними засобами.

"Завжди починайте з максимально високих сонцезахисних засобів - SPF 50. Це може бути будь-який засіб - спрей, гель, крем, молочко", - порадила експерт.

Крім того, слід змащувати всі відкриті ділянки тіла, після купання потрібно наносити новий шар засобу.

Чи можна засмагати дітям?

Що стосується маленьких дітей до двох років, то їм краще не засмагати. Справа в тому, що шкіра малюка впродовж першого року життя лише вибудовує свої захисні властивості.

Лікарка також попередила, що 80% сонячних променів проходять крізь хмари, а значить, навіть у хмарну погоду зберігається небезпека сонячних опіків.

"Це найнебезпечніша пастка. Горять, як правило, в хмарну погоду, коли думають, що всі захищені. У воді також можна отримати опік", - резюмувала експерт.

Як повідомляв Главред, раніше експерти пояснили, як лікувати сонячний опік. Було розвінчано міфи про кокосову олію та оцет.

Крім того стало відомо про небезпеку засмаги для людей, які перехворіли на COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти