StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що робити, якщо чоловік не хоче дітей: психолог назвала рішення

28 лютого 2024, 12:22оновлено 29 лютого, 23:50
Питання батьківства – складне, і якщо у партнерів різні погляди на це, то першочергово варто проговорити усі почуття, побоювання і сумніви у щирому діалозі.
Мужчина и женщина, отношения, дети
Що робити, якщо чоловік не хоче дітей/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Батьківство є одним із найважливіших питань у стосунках. Нерідко буває так, що один із партнерів уже готовий до народження дітей, а інший виступає проти. Психолог пояснила, що робити, якщо чоловік не хоче дітей, як говорити про це і як знайти спільну мову в такому разі.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Лише люди з орлиним зором знайдуть собаку в печері за 6 секунд: складна оптична ілюзія

Психолог Ірина Кулік зазначає, що якщо ви з партнером перебуваєте по різні сторони у питанні готовності мати дітей, то першочергово важливо щиро про це поговорити.

відео дня

Треба встановити відкритий та спокійний діалог, обговорити бажання кожного з партнерів, почуття і сподівання щодо майбутнього.

За словами психолога, потрібно з’ясувати, чому ваш партнер не готовий до дітей і що саме хвилює його. Можливо, це питання кар’єри, фінансів чи особистого розвитку.

"Розмова про дітей може бути складною, тому важливо слухати одне одного без звинувачень чи вини. Зверніть увагу на можливість вирішення будь-яких побоювань чи сумнівів. Іноді різні погляди можуть вимагати часу для узгодження, тож обидва потребуєте часу для обдумування своїх почуттів та поглядів", – наголосила психолог.

Також вона зазначила, що якщо партнер залишається неготовим, то важливо врахувати, що рішення про створення сім’ї і народження дітей має бути спільним.

"Варто дати можливість партнерові подумати та вирішити, чи бажає він готуватися до батьківства, з урахуванням ваших бажань і почуттів. У деяких випадках може знадобитися підтримка психолога, який допоможе зрозуміти вам обом ваші потреби та вирішити конфлікт", – зазначила Ірина Кулік.

Хто така Ірина Кулік?

Ірина Кулік – це психолог і сексолог​ з багаторічним досвідом. Працює у Центрі професійної психологічної допомоги Анатолія Вовка. Проводить сімейні та індивідуальні консультації. Зокрема, спеціалізується на темах психологічних проблем дітей і підлітків, таких як: харчові розлади, самопошкодження, тривожний стан, панічні атаки тощо.

Раніше психолог розповідала, як забути колишнього. Психолог розповіла, як забути людину, до якої прив'язався, коли стосунки закінчилися. Без проходження такої практики відпустити людину буде важче.

Також раніше ми розповідали про те, як зберегти стосунки на відстані. Психоаналітик Анна Кушнерук дала 2 найважливіші поради. Відстань впливає на відносини дуже сильно, але якщо дотримуватися кількох важливих порад, то можна зберегти і зміцнити свої стосунки, незважаючи на обставини.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти