StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що буде якщо не їсти, а просто пити воду: фітнес-тренер розвіяв міф

21 листопада 2023, 13:30
Фітнес-тренер і експерт з харчування розповів, чи може вода замінити їжу.
Що буде якщо не їсти, а просто пити воду
Що буде якщо не їсти, а просто пити воду / колаж: Главред, фото: скріншот Тікток, pexels

Хочеш їсти - випий води. Цю фразу в своєму житті чула напевно кожна людина, проте чи працює це насправді - знають не всі. Експерт Дмитро Глєбов розібрався в цьому питанні і розповів, чи є в цьому правда.

Чи можна водою прибрати відчуття голоду

Перед тим, як розібратися в тому, чи є сенс намагатися перекрити відчуття голоду водою, Дмитро Глєбов вирішив пояснити, як працюють центри мозку і чи можуть їх сигнали плутатися. За словами експерта, людина дійсно може плутати сигнали про спрагу і голод, оскільки вони знаходяться дуже близько один до одного.

"Ось ви хочете пити і проходите повз якусь пекарню. Вам відразу здається, що ви хочете їсти, проте насправді, ви все ж скоріше за все відчуваєте спрагу, а не голод", - говорить експерт.

відео дня

З тієї причини, що мозок працює саме так, Дмитро Глєбов радить для початку випити склянку води, коли ви відчули голод. Особливо, якщо ви не звертаєте уваги на водний баланс у своєму житті.

Також експерт радить почати контролювати водний баланс протягом дня, і поспостерігати, чи стане відчуття голоду навідуватися в ваші дні рідше, ніж зазвичай.

Однак при цьому не варто замислюватися, що буде, якщо не їсти, а просто пити воду, адже людині необхідно в день випивати по 30 мл води на один кілограм ваги тіла.Якщо дотримуватися цієї норми, то центри голоду і спраги більше не будуть плутатися між собою.

Дивіться відео про те, чи може вода замінити їжу:

Також вам може побут цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти