StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Це зіпсує ваші страви і консервацію: як визначити неякісну сіль

21 листопада 2023, 03:55оновлено 21 листопада 2023, 15:04
2151
Консервація і смак ваших страв може бути під загрозою. Главред з'ясував, як перевірити якість кухонної солі в домашніх умовах.
Це зіпсує ваші страви і консервацію: як визначити неякісну сіль
Як визначити неякісну сіль в домашніх умовах - ваші страви під загрозою / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, pixabay

В середньому українці з'їдають за день аж чотири грами солі, що більше за допустиму норму споживання для дорослої людини.

Всесвітня організація охорони здоров'я засвідчує, що сімдесят п'ять відсотків населення планети зловживає сіллю. Але якщо ця сіль ще й неякісна, то ми можемо уявити, яку шкоду можемо приносити своєму здоров'ю.

Сіль дійсно може інколи псувати готові страви, можуть вибухати закрутки, і вся ваша робота піде нанівець.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про таємничі властивості солі, читайте наш матеріал: Хитрість із СРСР: навіщо додавати сіль в соняшникову олію

Кандидатка технічних наук Ольга Хацкевич в ефірі "Сніданку з 1+1" поділилась порадою, як швидко і без жодних додаткових маніпуляцій перевірити якість солі.

"Сіль висової якості має містити 99% натрій хлориду. Сіль пахнути не може, вона має солоний смак, як правило", - вказує Ольга Хацкевич

Чому сіль може пахнути і навіть мати присмак нафти або мазути?

Фахівець Інституту металургії Євген Щасливець наголошує, що сіль може містити смак і запах мазуту чи нафти в двох випадках

  • Порушення технології виробництва солі

Сольові родовища обробляються нафтою, тому що це невід'ємний технологічний елемент. І якщо виробник належним чином не дотримується технології, то ця нафта або мазут може дати відповідний присмак або запах.

  • Порушення правил транспортування солі

Сіль можуть везти в транспорті, який не був належним чином оброблений. Сіль, яка володіє абсорбуючими властивостями могла ввібрати в себе цей запах і дати відповідний ефект.

Як перевірити якість солі в домашніх умовах?

Телеведучий Костянтин Грубич повідився лайфхаками, як перевірити якість солі.

"Перш за все, спробуйте сіль на запах та смак. Це продукт, який у нормальному вигляді не має запаху", - вказує він.

За словами журналіста, єдиний лайфхак, який доступний кожній людині для того, щоб перевірити якість солі полягає в тому, щоб сіль розчинити у воді.

"Тоді ми побачимо і осад, і можливі олійні плями, якщо є залишки нафтопродуктів. У кам'яній солі в осад можуть випасти механічні домішки. І для того, щоб ці домішки не потрапили у наші страви, перед приготуванням сіль треба розчинити і потім профільтрувати через паперовий фільтр або через марлю. В будь якому разі ви позбудетеся небажаного бруду у ваших стравах", - додає Костянтин Грубич.

Дивіться відео про те, як перевірити якість солі в домашніх умовах:

Якщо у вас є сумніви щодо якості солі, краще купувати її від довірених виробників або перевірених брендів.Звернуть увагу на те, що для різних видів солі (морської, кам'яної) можуть викладатися різні критерії якості, і вони можуть бути визначені індивідуально відповідно до ваших вподобань та потреб.

Також вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти