StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що буде, якщо ходити без шапки: доктор Габорець назвав наслідки

4 січня 2024, 10:47
Шкіра та обличчя більш пристосовані до холоду, ніж голова та шия.
Що буде, якщо ходити без шапки
Що буде, якщо ходити без шапки / Колаж Главред, фото: скріншот з відео, pixabay.com

Всім нам ще з дитинства говорили, що потрібно обов'язково ходити в шапці, але чи так це насправді? Доктор Юрій Габорець пояснив, що станеться з організмом, якщо порушити мамине повчання.

На своїй сторінці в Instagram він розповів, що якщо не носити шапку або капюшон, коли ви вийшли з теплого приміщення або з машини, йде різкий спазм судин голови і шиї, обличчя.

Хто такий Юрій Габорець?

Юрій Габорець - акушер-гінеколог, кандидат медичних наук. Спеціалізується на діагностуванні, оперативному і консервативному лікуванні гінекологічних захворювань. Проводить лікування передракових процесів шийки матки, ЗПСШ, жіночого безпліддя. Видаляє папіломи, кондиломи з урогенітальної області.

відео дня

Закінчив медичний факультет Ужгородського державного університету. Управляє медичним центром експертного класу Haborets Clinic.

"Спазмуються судини рефлекторно на кінцівках і в мозку особливо вранці, коли ви помили голову і вийшли на вітер, йде переохолодження, тому що від сушіння вони розширилися і спазм", - зазначив експерт.

Також лікар підкреслив, що коли ви не досушили волосся, то в 7 разів більше тепловіддача поверхні ніж сухої шкіри, тому може бути запалення трійчастого нерва - шкіра і обличчя більш пристосовані до холоду, ніж голова і шия.

"Можуть запалитися лімфовузли. Якщо після переохолодження боляче водити оком, і як ніби яскраві кольори особливо червоний - може починатися запалення зорового нерва. Треба стабілізувати, бо впаде зір.

За його словами, діти без шапки - це зовсім інша історія.

"Діти без шапки в холод - це проколи батьків. Ніяка зачіска не варто головних отитів, невритів. Тим більше якщо у вас в оточенні є токсини, і якщо не буде шапки, то причепиться до чогось іншого", - підсумував лікар.

Дивіться відео про те, що буде, якщо ходити без шапки:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти