StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Чим вивести пляму від кави: засіб за копійки з ефектом на мільйон

24 червня 2024, 15:58
89
Ранкова кава часто закінчується підступними плямами на одязі, але є засіб, що виводить плями кави з легкістю і без удару по кишені.
Пятно от кофе на рубашке
Чим вивести плями від кави на білому одязі / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Плями від кави дуже підступні, адже відчистити їх звичайною водою за кілька секунд неможливо. Однак досвідчені господині знають, чим вивести плями від кави навіть на білому одязі.

Українська блогер Олена Лузан поділилася у TikTok лайфхаком, як вивести плями від кави та інших речовин, що міцно просочуються у тканини. За її словами, щоб вивести свіжу пляму від кави на тканині, достатньо засипати її содою.

Інші господині додатково радять залишити соду на плямі принаймні на годину часу, після чого тканину потрібно ретельно промити і закинути одяг у пральну машинку.

відео дня

Дивіться відео, чим відчистити плями від кави та інших забруднень в домашніх умовах:

@harnaporada

Ваші засоби виведення плям пишіть в коментах!

♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Як видалити стару пляму від кави

Якщо у вас є річ із старою плямою від кави - це теж не привід одразу нести одяг на смітник та засмучуватись. Вам потрібно взяти в рівних пропорціях нашатирний спирт, гліцерин та воду. Змішайте усі інгредієнти до однорідності та нанесіть на пляму. Так одяг варто залишити на добу, після чого випрати у мильній воді.

Чим вивести плями від кави на білому одязі

Іноді лайфхак із содою гірше спрацьовує на білому одязі. В такому випадку потрібно змішати соду з оцтом у рівних пропорціях, щоб утворилася пастоподібна суміш. Протріть нею забруднене місце і через кілька годин промийте одяг холодною водою.

Як видалити плями від кави з джинсів

Плями від кави на білому одязі ще можуть "здатися квіточками" у порівнянні із забрудненнями на джинсах. Але і на цей випадок є спосіб, як очистити штани. У такому випадку в хід йде гліцерин. Його потрібно нанести на пляму і залишити на 20-30 хвилин, після чого закинути джинси у пральну машину.

Як видалити плями від шоколаду, кави чи какао з одягу

Окрім плям від кави, досить підступними є забруднення від шоколаду і какао. На світлих вовняних або шовкових тканинах їх також можна вивести гліцерином. Але його потрібно підігріти до 35 градусів і змоченою ватою протерти пляму. Через 10-15 хвилин промити все водою. Плями на лляній чи бавовняній тканині легко видалити кип'ятінням. Спершу намиліть тканину, а потім кип'ятіть до зникнення забруднень.

Хто така Олена Лузан?

Олена Лузан - українська TikTok-блогер, що ділиться дієвими лайфхаками щодо прибирання, догляду за домом та зовнішністю і рецептами. На її сторінку підписані майже 130 тисяч користувачів, а відео набирають по декілька десятків тисяч переглядів.

Більше новин про боротьбу з плямами:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти