Будуть проблеми зі здоров'ям: як правильно обрати взуття на осінь

3 жовтня 2024, 04:30
29
Ортопед-травматолог назвав декілька нюансів, на які слід звертати увагу, обираючи тепле взуття.
обувь
Як правильно обрати тепле взуття на осінь / Колаж: Главред, фото: pixabay

Ідеальна пара взуття може не лише доповнити образ, але й нашкодити здоров'ю. Неякісне і неправильно обране взуття може стати причиною появи різних захворювань. Ортопед-травматолог, хірург Сергій Боднарук в ефірі "Сніданок з 1+1" розповів, як правильно обрати взуття на осінь та на що варто звертати увагу.

Як правильно обрати взуття

Під час вибору взуття слід звертати увагу на образ життя, як часто ви будете в ньому ходити та де. Воно має бути зручним, підходити за розміром, не тиснути. Проміжок між кінчиком пальця та кінцем "носка" має бути в один палець або в один сантиметр.

Підошва у взутті має бути тоншою з боку "носика" та товщою на п'ятці. Задник обов'язково повинен бути фіксованим та середньої жорсткості. Якщо задник не буде фіксованим, стопа буде "їздити", а взуття буде натирати.

Найкращим варіантом стане наявність супінатора, особливо у дитячому взутті. Сама устілка повинна вийматися, щоб мати змогу її випрати чи замінити.

Якщо ви купуєте взуття не для себе, а, наприклад, для дитини, яку не змогли взяти із собою до магазину, то вам заздалегідь потрібно поставити ніжку дитини на аркуш паперу та обвести її. Для зручності можна вирізати слід. Устілку потрібно притулити до паперу з обведеною ногою. Якщо з-під устілки не видно сліду, то таке взуття підійде для вашої дитини. Слід звертати увагу на те, чи не буде взуття перетискати пальчики, вони мають лежати вільно. Віддавати перевагу потрібно взуттю з більш заокругленим "носиком".

Наслідки неправильно підібраного взуття:

  • розростання кісткової та хрящової тканини стопи,
  • поява бурситу,
  • набряки,
  • хронічні мозолі та натоптиші,
  • варикозне розширення вен і тромбофлебіт,
  • проблеми з колінними тазостегновими суглобами,
  • наріст на п'ятковій кістці,
  • підошовний фасцит,
  • плоскостопість,
  • викривлення хребта.

Дивіться відео про те, як правильно обрати взуття на осінь:

Скільки потрібно часу, щоб розносити туфлі?

Час, який знадобиться для того, щоб розносити туфлі, залежить від матеріалу, з якого вони виготовлені, та від того, наскільки вони тісні. В середньому, може знадобитися від декількох годин до декількох днів.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти