StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Більше ніколи нічого не прилипне: як прожарити чавунну сковороду

30 травня 2024, 06:00оновлено 30 травня, 19:10
4858
Коли не знаєте, що робити, якщо їжа прилипає до чавунної пательні, спробуйте відновити її протипігарне покриття за допомогою солі та соняшникової олії.
Сковорода
Як зробити антипригарне покриття на сковороді з чавуну / Скриншот YouTube

Багато хто з нас стикався з проблемою, коли починає пригорати сковорода, і готувати улюблені страви стає складно. І доводиться думати, як прожарити сковорідку в домашніх умовах. Грамотне прожарювання допоможе відновити металевий посуд для смаження, щоб ним знову можна було повноцінно користуватися.

Автор YouTube-каналу GARAGE 55 розповів, як відновити домашню сковорідку і створити нове антипригарне покриття своїми руками.

Сподобався матеріал? Ось, що ще вас може зацікавити: як відмити сковорідку від застарілого жиру: простий і універсальний спосіб

Як прожарити чавунну сковороду сіллю

Готуємо сковороду до прожарювання

Насипаємо до сковорідки 1 столову ложку соди, беремо губку і ретельно промиваємо її в раковині під краном. Після цього змиваємо соду і витираємо сковорідку насухо паперовим рушником або серветкою.

Ставимо сковорідку на плиту і насипаємо в неї сіль

Запалюємо вогонь на плиті, ставимо на неї сковорідку і додаємо 2-3 столові ложки солі. Далі сіль розгладжуємо по всій площі сковороди. Можна також розгладжувати її з боків сковорідки.

Чекаємо хвилину, бачимо, як пішов легкий димок, а сіль починає жовтіти. Продовжуємо розгладжувати сіль по сковорідці. Чекаємо ще трохи і спостерігаємо, наскільки змінюється колір солі.

Чекаємо ще 2-3 хвилини і ложкою висипаємо сіль зі сковороди.

Вологою ганчіркою акуратно, щоб не обпектися, протираємо сковорідку.

Повторно ставимо сковороду на вогонь і наливаємо до неї олію

Знову повертаємо сковорідку на плиту, ставимо її по центру комфорки на середній вогонь. У чайну ложку наливаємо соняшникову олію і додаємо її в сковороду. Багато олії не наливайте, однієї чайної ложки цілком достатньо. Пензликом рясно змащуємо сковорідку і по її бортах, щоб усередині вона повністю обдалася олією.

Очікуємо близько хвилини, поки піде легкий димок.

Протираємо насухо серветкою сковороду від залишків олії.

Залишаємо сковороду остигати.

Більше до сковороди нічого не прилипає

Щоб перевірити, чи спрацював спосіб, можна спробувати посмажити куряче яйце. Автор показує, що все спрацювало на 100% - антипригарне покриття сковорідки відновлено.

Як зробити так, щоб сковорода не пригорала?

Для того, щоб їжа не прилипала до сковорідки, треба берегти антипригарне покриття. Під час миття слід користуватися м'якими губками та лопатками, які не зроблені з металу. Краще не допускати дряпання протипригарного шару.

Дивіться відео, як зробити так, щоб до сковорідки більше не прилипала їжа:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти