StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

7 помилок, які не можна робити з електричною плитою: більшість про це не здогадується

9 лютого 2024, 12:20
399
Щоб електрична плита прослужила довше, не варто ігнорувати основні помилки, які можуть призвести до того, що прилад зламається.
Девушка, электрическая плита
7 речей, які не можна робити з електричною плитою/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash.com

Електричні плити є чудовими помічниками для господинь і господарів на кухні. Часто такий вид плит обирають у тих випадках, коли кухня невеликих розмірів, адже такі пристрої бувають досить компактними. Але для того, щоб прилад прослужив вам якомога довше і не вийшов з ладу дуже швидко, варто знати, як правильно з ним поводитися і що не можна робити з електричною плитою, щоб вона не зламалася.

Є низка заборон – того, що не можна робити з електричною плитою, щоб вона не зламалася і прослужила вам якомога довше.

1. Не можна рухати електроплиту під час приготування їжі

2. Не можна закривати вентиляційні отвори

Якщо закрити вентиляційні отвори на плиті, то вона може перегрітися. Також всередині плити може накопичитися волога. З часом це може не лише зробити термін служби плити коротшим, а й стати причиною короткого замикання, що є дуже небезпечним.

відео дня

3. Не варто постійно готувати на високій температурі

Плита від цього піддаватиметься максимальному навантаженню, що точно не піде їй на користь. Також постійне готування на максимальних температурах може пошкодити посуд, у якому ви готуєте. Якщо ви звикли вмикати високі температури, то варто частіше давати плиті охолодати у проміжках між готуванням. Також можна взяти собі за звичку знижувати температуру після того, як страва закипіла.

4. Не можна висмикувати шнур з розетки одразу після використання

Якщо ви готуєте їжу на інфрачервоній електричній плиті, то не можна її вимикати з розетки одразу після того, як ви закінчити готувати. Потрібно натиснути на кнопку вимкнення, потім почекати пів години і лише тоді витягувати шнур з розетки. Справа в тому, що якщо висмикнути шнур з розетки одразу, то режим охолодження на плиті ще не буде активований. А різке охолодження може пошкодити прилад.

5. Не можна ставити плиту впритул до стіни

Інфрачервону плиту не можна ставити близько до стіни, адже тоді тепло від неї не зможе ефективно розсіюватися по приміщенню. Якщо прилад стоятиме занадто близько до стіни, там накопичуватиметься тепло і може з’явитися цвіль.

6. Не варто залишати забруднення надовго

Якщо під час приготування їжі плита забруднилася, краще помити її одразу після охолодження приладу. Залишені на довгий час забруднення потім буде набагато важче видалити.

Але водночас варто запам’ятати, що не можна мити плиту, поки вона не охолоне.

7. Варто уникати пошкоджень поверхні

Якщо ви хочете, щоб плита прослужила вам якомога довше, потрібно поводитися з нею обережно, щоб не допустити механічного пошкодження склокерамічної поверхні.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти