StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

6 речей, які не можна купувати в секонд-хенді

28 серпня 2024, 09:25
166820
Купівля деяких із них може виявитися марною тратою грошей.
Що не можна купувати в секонд-хенді
Що не можна купувати в секонд-хенді / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Не всі речі, куплені в секонд-хенді, підходять для повторного використання. Купівля деяких з них може виявитися марною тратою грошей. Ось кілька категорій товарів, яких варто уникати:

Пуховики і "дуті" пальта

Хоча всі речі із секонд-хенду проходять обов'язкову термічну обробку і прання, такі процедури можуть пошкодити структуру наповнювача в пуховиках і "дутих" пальтах. Наповнювач може збитися в грудки, що знизить теплоізоляційні властивості одягу. Крім того, подібні речі можуть зберігати запахи, які важко вивести, пишуть Новини live.

Чим пахне одяг із секонд-хенду?

Неприємний запах одягу із секонд-хенду виникає через санітарну обробку спеціальними хімічними речовинами. Зазвичай це формальдегід і бромистий метил - сильні токсини, які використовують для знищення комах, пилових кліщів, грибків і бактерій, що можуть бути на одязі.

відео дня

Хоча ці речовини ефективно усувають потенційні шкідливі організми, вони можуть залишати сильний запах. Однак, фахівці стверджують, що хімікати, які застосовують для обробки одягу в секонд-хендах, безпечні для людей, якщо дотримуються встановлених стандартів і правил обробки.

Спортивний одяг

Спортивний одяг, що потрапляє в секонд-хенд, зазвичай активно використовувався попередніми власниками. Це означає, що він може мати плями, втратити форму або бути розтягнутим. Важливо уважно оглянути річ перед покупкою, щоб переконатися, що вона зберегла свою функціональність.

Капелюхи, кепки та шапки

Головні убори рідко перуться, і це стосується як ваших власних речей, так і тих, що можна знайти в секонд-хенді. На внутрішній стороні капелюхів і кепок часто залишаються сліди поту та інші забруднення, які важко видалити. Це робить покупку таких речей не найкращим вибором з точки зору гігієни.

Нижня білизна та шкарпетки

Спідня білизна, шкарпетки, бюстгальтери та майки - це речі, які не варто купувати в секонд-хенді. Навіть після дезінфекції вони можуть зберігати сліди носіння попереднього власника, а тканина часто втрачає свою еластичність і форму. Гігієнічні міркування також відіграють важливу роль у відмові від купівлі таких предметів.

Шоломи

Шоломи і каски - це не ті речі, які варто купувати б/в. У них є термін придатності, і навіть якщо вони виглядають зовні цілими, вони могли вже зазнавати ударів, що знижує їхні захисні властивості. Краще придбати новий шолом, щоб бути впевненим у його надійності.

6 речей, які не можна купувати в секонд-хенді
Чим вивести плями від літніх ягід / Інфографіка: Главред

Вовняні речі

Вовняний одяг потребує особливого догляду, який у секонд-хендах зазвичай не забезпечується. Термічна обробка і неправильне прання можуть пошкодити волокна вовни, внаслідок чого одяг втрачає свою м'якість і здатність зігрівати. Краще вибрати нові вовняні речі, щоб вони прослужили довше і зберегли свої властивості.

Взуття

Купівля взуття в секонд-хенді також може бути ризикованою. Навіть якщо воно виглядає на перший погляд пристойно, внутрішня підтримка стопи може бути зношеною, що призведе до дискомфорту або навіть травм. Крім того, взуття може мати приховані дефекти, які стануть помітними тільки після носіння.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти