StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Різкий аромат зникне назавжди: як прибрати запах з речей із секонд-хенду

22 квітня 2024, 09:53оновлено 22 квітня, 11:23
519
Неприємний запах одягу із секонд-хенду виникає через санітарну обробку спеціальними хімічними речовинами, однак позбутися цього аромату можна простими способами.
Різкий аромат зникне назавжди: як прибрати запах з речей із секонд-хенду
Чим прибрати запах із секонд-хенду / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Одяг з секонд-хенду приваблює своєю доступністю та можливістю знайти унікальні речі.Секонд-хенд відрізняється тим, що пропонує як вживані, так і майже нові речі за значно зниженими цінами. Перед продажем такого одягу він обробляється спеціальними неприємними на запах засобами, щоб забезпечити речам певний рівень гігієнічності.

Щоб позбутися неприємного та різкого запаху, можна скористатися різними способами. Фахівці розкрили кілька ефективних методів, які допоможуть нейтралізувати неприємні аромати на одязі з секонд-хенду.

Якщо ва цікавлять способи, як позбутися запаху із речей з секонд-хенду, прочитайте матеріал Главреду: Забудьте про запах і мікроби: як прати речі з секонду.

відео дня

Як прибрати запах секонд-хенду з речей без прання

Деякі ефірні олії, як-от кедра, розмарину, перцевої м’яти, лимона, гвоздики та кориці, можуть бути достатньо сильними, щоб подолати запах секонд-хенду. Вони не позбавлять вас від існування хімічного запаху, але, можливо, зможуть замаскувати його, дозволяючи вам носити одяг.

Пам’ятайте, що не слід наносити ефірну олію безпосередньо на одяг, оскільки вона може залишити масляні сліди. Спробуйте нанести олію на тканину або ватний диск і покласти разом з одягом у закриту ємність на кілька днів.

Замороження – це один із найпростіших способів, щоб позбутись запаху секонд-хенду. Розвісьте одяг на свіжому повітрі та залиште на цілу ніч, щоб дати можливість аромату розвіятися. Потім помістіть одяг у пакет та відправте його в морозильну камеру на кілька годин. Низькі температури допоможуть знизити інтенсивність запаху та знищити залишки бактерій. Після цього також можна одяг замочити в теплій воді та випрати.

Як позбутися запаху секонд-хенду

Оцет є природним дезінфектором, тому цей метод є досить популярним. Щоб приготувати оцтовий розчин, потрібно 10 літрів гарячої води, 100 мл оцту і 50 г харчової соди. Замочіть одяг у цьому розчині на кілька годин або на всю ніч, залежно від ступеня запаху. Після замочування одяг слід випрати та прополоскати. Цей метод допоможе позбутися запаху з першого прання.

Нашатирний спирт ефективний для нейтралізації формальдегіду, яким вживані речі обробляють. Для приготування розчину потрібно 5 літрів теплої води та 1 столова ложка 10% нашатирного спирту. Замочіть одяг на 1-6 годин, залежно від типу тканини, а після цього виперіть та просушіть на свіжому повітрі.

Ароматизована морська сіль також може допомогти у видаленні запаху. Для цього вам знадобиться 1 кілограм солі на 5 кілограмів одягу. Замочіть речі у розчині з морської солі на 2 години, потім виперіть зі звичайним порошком. Важливо використовувати сіль без барвників, щоб уникнути зміни кольору одягу.

Як швидко позбутися запаху секонд-хенду

Метод з подвійною порцією порошку. Цей простий спосіб ефективний, якщо запах не надто інтенсивний. Використайте подвійну порцію порошку для прання у пральній машині з дезодоруючими властивостями. Після цього здійсніть додаткове полоскання з використанням кондиціонера для білизни та просушіть одяг на свіжому повітрі, бажано на сонці, протягом 2-3 днів.

Ви також можете прокип’ятити одяг у гарячій воді (не синтетичні тканини, такі як поліестер), щоб убити бактерії. Скористайтеся великою каструлею для супу та закип’ятіть достатньо води, щоб покрити одяг. Кип'ятіть і помішуйте не менше 5 хвилин. Дайте воді охолонути, щоб ви могли безпечно вийняти мокрі речі. Потім дайте йому висохнути на повітрі або помістіть його в пральну машину. Цей метод може допомогти зменшити різкий аромаь, знищивши молекули запаху сильним нагріванням.

Чим пахне одяг з секонд-хенду?

Неприємний запах одягу із секонд-хенду виникає через санітарну обробку спеціальними хімічними речовинами. Зазвичай це формальдегід та бромистий метил — сильні токсини, які використовують для знищення комах, пилових кліщів, грибків та бактерій, що можуть бути на одязі.

Хоча ці речовини ефективно усувають потенційні шкідливі організми, вони можуть залишати сильний запах. Однак, фахівці стверджують, що хімікати, які застосовувують для обробки одягу в секонд-хендах, безпечні для людей, якщо дотримуються встановлених стандартів та правил обробки.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти